SG.hu

Szupergyors mobilnet a budapesti metróban

A mai naptól a 2-es és 3-as metróban a Vodafone ügyfelei teljes mértékben kiélvezhetik a hálózatfejlesztés áldásos hatását, a villámgyors mobilnetet.

A Vodafone mobilkommunikációs szolgáltató, a Huawei Technologies távközlési berendezésgyártó és a tömegközlekedésért felelős Budapesti Közlekedési Központ együttműködésében megvalósult, december 7-én indult 3G-s földalatti mobilszolgáltatás nemcsak az állomásokon, hanem utazás közben a metróalagutakban is elérhető a piros és a kék metró vonalán. Az 1-es vonalán 2012 első heteitől élvezhetik majd a mobilinternetet a kisföldalattit használók.

Ez év márciusában jelentette be a Vodafone hálózatának modernizációját. A cég közleménye szerint a fejlesztés az előzetes terveknél is gyorsabban halad, hiszen mindössze 9 hónap alatt, karácsonyra, Budapest kivételével az egész ország Vodafone hálózatának technológiai frissítése elkészül. Mikulásra azonban a fővárosiaknak is tartogatott egy kellemes meglepetést a Vodafone. Hazánkban először, december 7-től már nemcsak a föld felszínén, hanem a kettes és hármas metróvonalak teljes területén - a metróállomásokat és alagutakat is beleértve - 21,6 megabites elméleti maximális letöltési sebességgel böngészhetnek a Vodafone felhasználói okostelefonjuk, táblagépük vagy hordozható számítógépük segítségével.

"A hálózatfejlesztés gyümölcseit - a gyorsabb mobilnetet és a jobb hangminőséget - most még főleg a vidéki ügyfeleink élvezhetik, hiszen Budapestre most télen jutnak el mérnökeink, ám 2012 márciusára már a fővárosban is készen leszünk." - mondta dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke. "Ezért döntöttünk úgy, hogy közvetlenül Mikulásra a fővárosiakat is megörvendeztetjük. Bízom benne, hogy a Vodafone 21 megabiten száguldó, 21. századi technológiákat alkalmazó mobilinternet-hálózata segítségével a metrózók százezrei számára még élménydúsabban és hasznosabban telnek majd az utazás percei."

Több százezren utaznak naponta a kettes és hármas metróvonalakon, közülük szinte mindenkinél van mobiltelefon. A már okostelefont használók aránya hozzávetőleg 20%, ami azt jelenti, hogy a mobilinternet metróalagutakba való leköltöztetésével potenciálisan több tízezren tudják még hasznosabban tölteni a metrózással töltött időt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!