Napi Online

Meghiúsulhat a T-Mobile USA eladása

Kudarcba fulladhat az AT&T és a Deutsche Telekom közötti 39 milliárdos üzlet, amelynek révén az amerikai telekommunikációs vállalat megszerezte volna a Telekom T-Mobile USA leányvállalatát.

A sikertelenség oka, hogy az USA igazságügyi minisztériuma (DoJ) keresettel élt az ügylettel szemben, mivel így versenyt korlátozó módon nőne az AT&T piaci befolyása. Jelenleg négy nagy szolgáltató uralja az amerikai piac 90 százalékát: a Verzon 31 százalékkal az első, az AT&T 27 százalékkal a második, a Sprint Nextel 14 százalékkal a harmadik helyezett, a T-Mobile 9 százalékos részesedésével pedig csupán a negyedik. A DoJ miatt a két vállalat visszavonta az előzőleg a szövetségi kommunikációs testület (FCC) elé benyújtott kérelmét, hogy teljes egészében az igazságügyi minisztérium által augusztus végén indított perre koncentrálhassanak. A megállapodás így akár 2012 második negyedévére is kitolódhat − figyelmeztetnek egyes elemzők.

Mivel a DoJ tovább lassítja a procedúrát, jócskán csökkent az adásvétel esélye. A következő negyedévben emiatt az AT&T várhatóan kénytelen lesz a 4 milliárd dolláros bánatpénzt még az adózás előtti eredményéből levonni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!