Berta Sándor

Folio 13 - ultrabook nem csak üzletembereknek

A Hewlett-Packard bemutatta első ultrabookját, ami 900 dollárért lesz kapható és 9 órás üzemidővel büszkélkedhet. Bár a gyártó elsősorban üzletembereknek ajánlja, magáncélra is vonzó lehet.

A HP Folio 13 alumíniumházat kapott, tömege ezzel 1,5 kg. Az ultrabookba 13,3 collos, 1366 x 768 képpontos kijelzőt szereltek. Intel Core i5-2467M processzora helyett később választható lesz Core i7 típusú CPU-kkal is. Négy gigabájt memóriával és egy 128 gigabájtos SSD-meghajtóval látják el. A portokból sem lesz hiány: USB 2.0-s, USB 3.0-s, Ethernet- és a HDMI-csatlakozók egyaránt megtalálhatók lesznek az oldalain. Emellett felszerelik egy memóriakártya-olvasóval és egy fejhallgatókhoz, illetve mikrofonokhoz használható kombinált audiocsatlakozóval is. A Folio 13 támogatja a Dolby Advanced Audio szabványt és a vásárlóinak a webkameráról sem kell lemondaniuk.


Az új ultrabook igazi különlegessége a háttérvilágítású billentyűzet, ami sötétben tehet jó szolgálatot, valamint az Imagepad nevű Multitouch-Trackpad. A hűtőrendszer a Coolsense technikára épül és a Hewlett-Packard egy USB-s dokkolóegységet is kínál majd a készülékhez. Az Intel Rapid Start Technology megoldását támogató ultrabookra a Windows 7 operációs rendszer kerül. Az egyik változatban várhatóan helyet kap egy TPM Embedded Security Chip is.

A Hewlett-Packard direkt úgy alkotta meg a Folio 13 modellt, hogy az ne csak az üzletemberek, hanem akár az átlagos felhasználók érdeklődését is felkeltse. A kérdés már csak az, hogy a 900 dolláros bevezető ár mennyire lesz vonzó a vásárlóknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!