Berta Sándor

Helyesírás-ellenőrzés és automatikus javítás a 10-es Explorerben

Az Internet Explorer következő verziója a Windows 8-ban mutatkozik be. A böngésző számos olyan funkciót kínál majd, amelyek része a konkurens programokban már megtalálható.

Travis Leithead, a Microsoft fejlesztője az IE Blogban számolt be a várható újdonságokról. A legfontosabb információ, hogy a Metro kezelőfelületen az Internet Explorer 10 lesz a szabvány böngésző. A szoftvert többek között helyesírás-ellenőrző és automatikus javítási funkcióval is kiegészítik. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek a funkciók nem csak a Windows 8 alatt lesznek elérhetők, hanem a korábbi Windows operációs rendszereken is.


Miután a Windows 8 alapvetően táblagépekre készül és ezeken a készülékeken nincs fizikai billentyűzet, így a Microsoft munkatársai szerint még inkább előtérbe kerül majd a helyesírás ellenőrzése és az automatikus hibajavítási lehetőség. Utóbbi lehetővé fogja tenni a gyakran írt szavak automatikus javítását, ha a program érzékeli, hogy a felhasználó hibázott, viszont ezt a funkciót bármikor ki lehet majd kapcsolni. Az IE10 lesz az első böngésző, amely rendelkezni fog ezzel az automatikus hibajavítási funkcióval.

Az ellenőrzés - természetesen az elmaradhatatlannak számító piros vonalas aláhúzással együtt - szintén nem fog hiányozni az Internet Explorer 10-ből. A böngésző automatikusan átvizsgálja majd hibák után a HTML-mezők szöveges elemeit is. A funkció ugyanakkor bővíthető, illetve kiegészíthető lesz többek között ismeretlen szavakkal és különböző szabályokkal. Az IE10 ráadásul különösen gyorsan és kényelmesen tud majd váltani a különböző nyelvek között. A böngésző új verziója támogatni fogja a harmadik féltől származó helyesírás-ellenőrző megoldásokat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gergely1991 #12
    Ideje volt,de már késő.:(
  • chuky123 #11
    Crome-ba tökéletes a helyesírás ellenőrző.
  • Reparamorf #10
    Jó a helyesírás ellenőrző,csak ne automata legyen, mer még normális magyart nem tudtak csinálni (pl: az igekötők) Néha meg szándékosan írok rosszul.
  • intrex #9
    Mindenben tökéletesen egyetértek!
    A személtető ábra is zseniális! :)
  • sanyicks #8
    A microsoft mindig is ezt csinálta. Több éves régi dolgokat vezetbe forradalmi újításként.
  • bojti #7
    Egy pár évet elkéstek ezzel ismét . Azért hajrá ! :D
  • TommeyIkya #6
    Kíváncsi leszek, hogy mennyivel fogja megdobni az iPhone-os auto-correct poénos képek számát az IE auto-correct :)

    70% az IE-re megy? Próbáltál már bonyolultabb HTML hírlevelet összerakni Outlookhoz? Ki jön az 95%-ra is :D

    Inkább ezt csinálják meg:
  • FoodLFG #5
    Úúúhh Mekkora fícsőr!
  • 7HTH7 #4
    Előbb az olyan ormótlan hibákat és hiányosságokat kellene javítani amik miatt a webfejlesztők imádkoznak, hogy haljon már ki végre az IE. Egyre több webfejlesztő van, aki a sok vackolás miatt már meg se próbál IE-re optimalizálni, egyszerűen nem éri meg a munkaidő 70%-át az IE-re való optimalizálással tölteni.

  • gforce9 #3
    "A böngésző új verziója támogatni fogja a harmadik féltől származó helyesírás-ellenőrző megoldásokat is."

    Szerintem egy MS-től ez nagy lépés :)