Berta Sándor

Helyesírás-ellenőrzés és automatikus javítás a 10-es Explorerben

Az Internet Explorer következő verziója a Windows 8-ban mutatkozik be. A böngésző számos olyan funkciót kínál majd, amelyek része a konkurens programokban már megtalálható.

Travis Leithead, a Microsoft fejlesztője az IE Blogban számolt be a várható újdonságokról. A legfontosabb információ, hogy a Metro kezelőfelületen az Internet Explorer 10 lesz a szabvány böngésző. A szoftvert többek között helyesírás-ellenőrző és automatikus javítási funkcióval is kiegészítik. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek a funkciók nem csak a Windows 8 alatt lesznek elérhetők, hanem a korábbi Windows operációs rendszereken is.


Miután a Windows 8 alapvetően táblagépekre készül és ezeken a készülékeken nincs fizikai billentyűzet, így a Microsoft munkatársai szerint még inkább előtérbe kerül majd a helyesírás ellenőrzése és az automatikus hibajavítási lehetőség. Utóbbi lehetővé fogja tenni a gyakran írt szavak automatikus javítását, ha a program érzékeli, hogy a felhasználó hibázott, viszont ezt a funkciót bármikor ki lehet majd kapcsolni. Az IE10 lesz az első böngésző, amely rendelkezni fog ezzel az automatikus hibajavítási funkcióval.

Az ellenőrzés - természetesen az elmaradhatatlannak számító piros vonalas aláhúzással együtt - szintén nem fog hiányozni az Internet Explorer 10-ből. A böngésző automatikusan átvizsgálja majd hibák után a HTML-mezők szöveges elemeit is. A funkció ugyanakkor bővíthető, illetve kiegészíthető lesz többek között ismeretlen szavakkal és különböző szabályokkal. Az IE10 ráadásul különösen gyorsan és kényelmesen tud majd váltani a különböző nyelvek között. A böngésző új verziója támogatni fogja a harmadik féltől származó helyesírás-ellenőrző megoldásokat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • gergely1991 #12
  Ideje volt,de már késő.:(
 • chuky123 #11
  Crome-ba tökéletes a helyesírás ellenőrző.
 • Reparamorf #10
  Jó a helyesírás ellenőrző,csak ne automata legyen, mer még normális magyart nem tudtak csinálni (pl: az igekötők) Néha meg szándékosan írok rosszul.
 • intrex #9
  Mindenben tökéletesen egyetértek!
  A személtető ábra is zseniális! :)
 • sanyicks #8
  A microsoft mindig is ezt csinálta. Több éves régi dolgokat vezetbe forradalmi újításként.
 • bojti #7
  Egy pár évet elkéstek ezzel ismét . Azért hajrá ! :D
 • TommeyIkya #6
  Kíváncsi leszek, hogy mennyivel fogja megdobni az iPhone-os auto-correct poénos képek számát az IE auto-correct :)

  70% az IE-re megy? Próbáltál már bonyolultabb HTML hírlevelet összerakni Outlookhoz? Ki jön az 95%-ra is :D

  Inkább ezt csinálják meg:
 • FoodLFG #5
  Úúúhh Mekkora fícsőr!
 • 7HTH7 #4
  Előbb az olyan ormótlan hibákat és hiányosságokat kellene javítani amik miatt a webfejlesztők imádkoznak, hogy haljon már ki végre az IE. Egyre több webfejlesztő van, aki a sok vackolás miatt már meg se próbál IE-re optimalizálni, egyszerűen nem éri meg a munkaidő 70%-át az IE-re való optimalizálással tölteni.

 • gforce9 #3
  "A böngésző új verziója támogatni fogja a harmadik féltől származó helyesírás-ellenőrző megoldásokat is."

  Szerintem egy MS-től ez nagy lépés :)