HENT hírlevél

200 illegális weboldalt zároltak eddig az USA-ban

2010 nyarán indított illegális weboldalak elleni akciósorozat keretében immáron 200 domain nevet zároltattak az amerikai hatóságok. Az érintett felületek szerzői jog által védett tartalmat kínáltak engedély nélkül, illetve hamisítványokat értékesítettek.

Az amerikai IPR Center 2010 nyarán indította "Operation In Our Sites" elnevezésű akciósorozatát, amelynek célja, hogy az illegális és jogsértő tartalmaktól megtisztítsa a helyi fogyasztók számára elérhető internetes oldalakat. A program hetedik fázisát, az American League and National League Championship Series elnevezésű bajnoksághoz kapcsolódó egyhónapos akciót a közelmúltban fejezték be. Ennek kapcsán összegezték eddigi eredményeiket a hatóságok.

Az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatala (ICE) a hetedik akció során 58 olyan weboldalt zárt be, amely illegálisan értékesített sportrelikviákat, emellett több mint 5000 hamisítványt is lefoglaltak. Ezzel együtt az akciósorozat során összesen 200 illegális online felület működését szüntették már be, köztük hamisítványokat értékesítő felületeket, illegális streaming oldalakat és kalóztartalmakat elérhetővé tevő weblapokat.

A domain nevek zárolását követően a hatóságok értesítést küldtek az üzemeltetőknek, amely szerint megszabott határidőn belül fellebbezhetnek az intézkedés ellen, amennyiben bizonyítani tudják tevékenységük legalitását. Amennyiben nem, a domain nevek átkerülnek az állam tulajdonába. Az elkobzott weboldalak közül 86-ra 2011 tavaszán az ICE társadalmi célú felhívást helyezett el, amely a weblapra látogatókat a hamisítás és a kalózkodás okozta társadalmi, gazdasági károkról tájékoztatja, és felhívja figyelmüket az ezek fogyasztásával járó veszélyekre és egyéb következményekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!