Napi Online

Újra rossz évet zár a Sony

Valamit nagyon elszámoltak a Sony elemző közgazdászai: kalkulációjuk alapján a cégvezetés júliusban úgy látta, hogy Japán legnagyobb elektronikai gyártója 60 milliárd jen profittal zárhatja a 2012 márciusában végződő üzleti évet, ám most kénytelenek voltak bejelenteni, hogy 90 milliárdos (1,2 milliárd dollár) veszteséget könyvel el a cég.

Ez lesz a negyedik egymást követő veszteséges év a vállalat történetében. Már az is meglepte a menedzsmentet, hogy július és szeptember között 27 milliárd jen veszteséget szenvedett el a Sony, és felsültek a Bloombergnek nyilatkozó független szakértők is, akik 19,5 milliárd jen nyereséget jósoltak. A tévékészülékek értékesítésére adott 22 milliós éves előrejelzést 20 millióra mérsékelték és bejelentették, hogy késik a NEX és az Alpha kamerák bemutatkozása, mivel ezeket azokban a thaiföldi üzemekben gyártják, amelyek egy része víz alá került a hetven éve nem látott áradásokban. A károk 25 milliárd jent radíroznak le a Sony éves nyereségéből.

A cég hét éven át összesen 480 milliárd jen veszteséget szenvedett el tévégyártásának vergődése miatt, ám most nekilátnak a divízió átszervezésének. Néhány gyártóbázis értékét csökkentik, mérséklik a gyártott típusok számát és lefaragják a marketingköltségeket, hogy a 2014 márciusában végződő üzleti évre nyereségessé tegyék a üzletágat. A folyó üzleti évben 175 milliárd jen veszteség keletkezik a tévégyártáson, ami fele a tavalyinak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cumshot #2
    Samsung nagyon a nyakukra maszott az elmult 2 evtizedben. Ma mar nagyobbak mint a Sony, pedig az is egy baszott nagy konszern. Ez is beakaszthat nekik.
  • nlght #1
    és az ericson kivásárlása már nem is jelentős? végülis csak pár milliárd dollár...