HENT hírlevél

iPhone hamisító üzemet lepleztek le Kínában

Öt személyt vettek őrizetbe a kínai hatóságok, akiket hamis Apple mobilkészülékek gyártásával gyanúsítanak. Kínában a még meg sem jelent iPhone 5 utánzatai is kaphatók.

A Reuters híradása szerint öt személyt vettek őrizetbe termékhamisítás gyanújával a kínai hatóságok. A gyanú szerint az érintettek hamis iPhone készülékeket gyártottak és forgalmaztak. Ehhez az alkatrészeket Guangdong régiójában szerezték be, majd Sanghajban bérelt üzemekben szerelték össze. Az akció során közel 200 hamis készüléket foglaltak le. A hamis telefonok darabjának előállítása költsége 2000 jüan (313 USA-dollár) lehetett, míg a kész hamisítványokat 4000 jüan körüli áron értékesítették, azaz csak néhány száz jüannal kínálták olcsóbban, mint amennyibe egy eredeti iPhone kerül.

A rendőrség szerint nehéz megkülönbözteti a hamisítványokat az eredeti készülékektől, a hamisítványok ugyanazon funkciókkal rendelkeznek, mint az eredetiek, de akkumulátoraik kapacitása sokkal gyengébb. A híradás szerint Kínában nagy számban állítanak elő különböző típusú hamis iPhone telefonokat. "hiPhone 5" jelzéssel az üzletekben, illetve az interneten már olyan mobilokat is értékesítenek, amelyek az Apple által még nem forgalmazott iPhone 5 kiszivárgott tervrajzai alapján készültek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jackal #2
    Nekem kell egy ilyen :)
  • Tinman #1
    Jó tudni: Ami már nem Kínában készül az a hamis!