Napi Online

Véget ért a Farmville-őrület

A Facebookon hódító Farmville-lal befutott közösségi játékfejlesztő Zynga az éves profitjának 95 százalékos csökkenéséről számolt be.

Rosszabbkor nem is jöhetett volna a hír, hiszen a cég a tőzsdére készül. A június 30-ával záruló félévben 1,3 millió dolláros profitot termelt csak a vállalkozás, szemben az egy évvel ezelőtti 27,2 millió dollárral. A lassuló növekedés és a profit drámai csökkenése több okra is visszavezethető. A legfőbb ok, hogy idén nem jelentkezett új játékkal a cég, ami amellett, hogy jelentős bevételkiesést okozott, még a konkurens fejlesztőket is lépéselőnybe hozta.

További hátráltató tényező, hogy a játékosbázisuk is zsugorodik, naponta átlagosan 59 millió ember játszik valamilyen közösségi játékukkal az előző negyedévi 62 millió helyett. Az sem könnyít a helyzeten, hogy a Facebook által létrehozott Facebook Credits fizetési rendszert kell használniuk az online javak cseréjére, ami 30 százalékkal csökkenti a fejlesztőknél maradó összeget. Elemzők szerint a közösségi média sikerét meglovagló vállalat gyenge teljesítménye az intenzív nemzetközi terjeszkedés és a sok újonnan felvett munkatárs következménye is lehet.

A cég tőzsdei bevezetésétől 1 milliárd dollárt remél a menedzsment, de kérdéses, hogy gyenge teljesítményük fényében is ragaszkodnak-e ehhez a tervükhöz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kingfisher #1
    Az elején fun volt irodai pötyögésre, de aztán egyre több marhaságot raktak bele, egyre több követhetetlen questtel, amit csak akkor tudsz normálisan megcsinálni, ha van 15-20 aktívan játszó ismerősöd. Folyamatosan az arcodba ugráló idegesítő popupok, stb. A Cityville is ilyen. Az elején fun volt, naponta 2x ránéztél és elszöszmötöltél vele. Most már alig lehet követni a dolgokat, naponta jönnek az új dolgok, amikkel képtelenség lépést tartani, hacsak nem ismerősöd a fél világ Zynga játékos társadalma, amit érthető okokból nem vállanék be. Azt meg főleg nem, hogy pénzt adjak azért, hogy a hátrányom ledolgozhassam.