MTI

Látványosan nő a kínai védjegykérelmek száma

Kína az idén a hatodik helyre került a nemzetközi védjegybejegyzések kérelmezésének számát tekintve - tájékoztatott a nemzetközi szellemi tulajdonjogvédő szervezet (WIPO) főtitkár-helyettese kedden a délnyugat-kínai Csengtu (Chengdu) városban.

A Szecsuan tartomány székhelyén megrendezett szakmai fórumon elhangzott: Kína immár a világ legambiciózusabb kérelmezői közé tartozik; 2010-ben a WIPO-hoz érkezett 39.687 kérelemből 1.928 származott a kelet-ázsiai országból. A számok kínai viszonylatban több mint 42 százalékos éves növekedést mutatnak, nemzetközi összehasonlításban pedig Dél-Korea után a második legintenzívebb ilyen irányú aktivitást jelzik. Az országon belüli védjegy-regisztrációban szintén gyors emelkedést mértek: 2011-ben eddig 1,4 millió kérelmet nyújtottak be.

A Hszinhua hírügynökség által megszólaltatott szakemberek ugyanakkor azt is megjegyezték, hogy a nagy számok ellenére Kína lényegében alig tud világszerte jól ismert és elfogadott védjegyet felmutatni. Elhangzott az is, hogy a védjegyek védelmével gondok vannak az országban, sok a visszaélés, s a hatóságoknak többet kellene tenniük ezek megakadályozásáért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!