SG.hu

Nevet váltott a Kopint-Datorg

A nemzeti fejlesztési miniszter kezdeményezésére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2011. augusztus 29-i igazgatósági ülésén a Kopint-Datorg Infokommunikációs Zrt. nevét Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt-re (NISZ Zrt.) változtatta.

A Kopint-Datorg Zrt. jogelőd szervezeteinek tevékenysége a '60-as évekre nyúlik vissza, a vállalat jelenlegi neve 1987-re datálható, amikor az 1964-ben megalakult Konjunktúra és Piackutató Intézet és az 1968-ban létrejött DATORG Külkereskedelmi Adatfeldolgozó és Szervező Rt. összevonása megtörtént. Jóllehet a vállalat tevékenysége az évtizedek során teljesen átalakult, a korábbi elnevezés még a 100%-os állami tulajdonú vállalat eredeti, piackutató-adatfeldolgozó tevékenységre utal.

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. mint a Kopint-Datorg jogutódja nem csupán a központi elektronikus szolgáltató rendszer, ennek részeként pedig az ügyfélkapu, a magyarorszag.hu kormányzati portál és a kapcsolódó szolgáltatások informatikai üzemeltetője, hanem a kormányzat központi infokommunikációs és távközlési szolgáltatója is. A névválasztás - a korábbi elnevezéssel szemben - megfelelően tükrözi a vállalat sokszínű infokommunikációs tevékenységét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!