Alex

Játékosoknak szánt Razer laptop

A Razer bejelentette speciálisan játékosoknak szánt laptopját, mely nagy teljesítményt ígér egy karcsú, hordozható eszközben. Felhasználói felületét a játékélmény előtérbe helyezésével tervezték.

A cég szerint a PC ipar soha nem volt még ennyire sivár, mint napjainkban. A Hewlett-Packard, a világ legnagyobb PC gyártója nemrég bejelentette, hogy mérlegeli a PC piacról történő kivonulás lehetőségét. Véleményük szerint a PC gyártóknál egyre inkább háttérbe szorul a design és a technológiai fejlesztések, miközben a munkák kiszervezése és a költségcsökkentés válik elsődlegessé,és elmaradozik az innováció. A játékkonzolok kihasználták a PC iparban tapasztalható pangást, és mind a játékosok, mind a fejlesztők figyelmét olyan mértékben meg tudták ragadni, hogy ma már a több-platformra is elkészülő játékok PC verziói a konzolos verziók középszerű portjaivá váltak. Ebben lát lehetőséget a Razer, mely azt szeretné, ha a játékosok és a fejlesztők elsődleges választott platformként térjenek vissza a PC-hez.


Napjaink játékra fejlesztett hordozható rendszerei a hordozhatóság, a forma és a teljesítmény közötti kompromisszum jegyében születtek meg. Ugyan az ilyen gépeken jól futnak a játékok, viszont vastagok és nehezek. A cég szerint itt egy piaci rés van, melybe alumínium vázú, 2,24 cm-es vastag és 3,16 kilós masinájuk (mely nem nevezhető kevésnek) pont befér. Teljesítménye természetesen kiemelkedő: 2,8 GHz-es Intel Core™ i7 2640M processzort, 8 GB 1333MHz-ez DDR3-as memóriát és NVIDIA GeForce GT 555M videókártyát tartalmaz 2 GB grafikus memóriával. A látványt egy 1920x1080 pixeles LED-backlit technológiás 17"-es kijelzőn jeleníti meg.


Legérdekesebb a Switchblade felhasználói felület, amely 10 dinamikus, adaptív, tapintásérzékeny gombot tartalmaz. Ezek által könnyedén elérhetőek a játékbeli parancsok, a LCD pedig kétféle módban is használható. Az elsőben a játékbeli információkat jelenít meg, ha csatlakoztatva van egy egér, a másodikban pedig maga az LCD panel válik egy multi-touchos felületté, amely kiválóan használható olyankor is, amikor egy egér nem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • viasz #11
  Gémer laptopnak inkább ezt venném:

  DELL XPS 17
  Való igaz, valamivel nagyobb mit ez a razer(3.53kg, 32.8mm vastag)

  DE sokkal többet tud:
  Core™ i7-2820QM processor 2.30 GHz up to 3.40 GHz
  NVIDIA® GeForce® GT 555M 3GB graphics
  16GB Shared Dual Channel DDR3 Memory
  1.0TB 500GB 7.2k HDD x 2
  17.3" FHD (1080p) 3D Display with 2.0MP HD Webcam
  Tray Load Blu-ray® Triple Writer (reads and writes CDs, DVDs, BDs)
  Intel© Centrino© Advanced-N + WiMAX 6150 integrated 10/100/1000 Network Card
  JBL 2.1 Speakers with Waves Maxx Audio 3
  90 WHr 9-cell Lithium Ion Primary Battery

  És jóval olcsóbb:
  $2,214.99


 • pasi29uk #10
  Ideális hacker lapotop
 • rágógumi #9
  fotoshop :D
 • fergusonpapa #8
  azért az komoly h a gépen leaue of legends uj mapja megy :D ami még kint sincs :/ :D
 • csomi #7
  SZvsz, nem. Nem is teljesen ertem miben biznak. Mondjuk az nembaj, hogy probalkoznak.
 • shaddam #6
  És akkor ezzel megmenti a razer a pc-t?
 • passatgt #5


  Egyébként kinézetre annyira nem vészes, vastagság is ok ilyen hw-el, kijelzős touchpad is jó, csak lehetne picit nagyobb
 • nextman #4
  280 $-ert jo lenne :)
 • csomi #3
  2800$ koruli osszegre igerik.
 • Tetsuo #2
  jatekos laptop hahaha