MTI

Térfigyelő kamerarendszer épül Dagesztánban

Orosz segítséget kért a terrorizmus elleni harc dagesztáni struktúráinak a létrehozásához és egy térfigyelő kamerarendszer kiépítéséhez Magomedszalam Magomedov dagesztáni elnök Dmitrij Medvegy orosz államfőtől pénteken, amikor a moszkvai vezető a krimi rezidenciáján fogadta őt.

Medvegyev a találkozón hangsúlyozta, hogy a terrorizmus elleni harcot fegyveres erővel és ideológiai téren egyaránt folytatni kell. Azt mondta, az utóbbi időben sok eredményt sikerült elérni. Felhívta a figyelmet arra: külön erőfeszítéseket kell tenni azért, hogy az erdei fegyveres bandákból az emberek visszatérjenek a hétköznapi életbe, és normalizálódjon a gondolkodásuk. "Aki erre nem képes, és továbbra is ellenállást tanúsít, arra szomorú sors vár: börtönbe kerül, vagy megsemmisítik" - mondta az orosz államfő.

Az orosz belügyminisztérium pénteken kiadott jelentése szerint nő a terrorista és szélsőséges jellegű bűncselekmények száma az országban: az év első hét hónapjában az előző év azonos időszakához képest 26,5 százalékkal több, szám szerint 411 terrorcselekmény történt Oroszországban. Az oroszországi terrorizmus szinte teljes egészében az Észak-Kaukázusból indul ki, amelynek egyik legnyugtalanabb köztársasága jelenleg éppen Dagesztán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!