SG.hu

Ingyenes Norton vírusírtó Androidos telefonokra

Ingyenesen letölthető a Norton új mobilbiztonsági alkalmazása androidos telefonokra. Az Mobil Security Lite teljeskörű védelmet nyújt az adatvesztés, lopás és a kártékony programok ellen.

Eddig több, mint hatmilliárd alkalmazást töltöttek le androidos telefonokra, így világosan kitűnik, hogy az Android piaca robbanásszerűen növekszik. A felhasználók korlátlanul tölthetik le amit akarnak és akkor amikor akarják. Ugyanakkor a cég közleménye szerint a felhasználóknak ügyelniük kellene a mobiltelefonjuk védelmére, ugyanis a Symnatec legfrissebb Internetbiztonsági tanulmánya rávilágított, hogy négyszer több a kifejezetten androidos telefonokat célzó vírusok száma az előző évi adatokhoz képest. Emellett a legújabb Norton-felmérés szerint az Egyesült Államokban a felhasználók 36 százaléka vesztette el, illetve lopták már el a telefonját. Éppen ezért a fogyasztók mobileszközeinek védelme fontosabb, mint valaha.


A Symantec elérhetővé tette a Norton új Mobile Security Lite eszközét, amely egy ingyenes biztonsági alkalmazás az androidos okostelefonok számára. A Norton Mobile Security Lite ötvözi a lopásgátló funkciókat a kártékony programok elleni védelemmel, így a felhasználóknak a cég szerint akkor sem kell aggódniuk, ha készülékük esetleg elveszne, vagy lopás, illetve rosszindulatú program áldozatává válna.

“A Norton nemcsak biztonságérzetet nyújt függetlenül attól, hogy éppen mit csinálunk a mobiltelefonon, de az új Mobile Security Lite megvédi a bizalmas adatainkat. A felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy a készülék elvesztése esetén egy SMS elküldésével távolról töröljék a készüléken lévő tartalmat, illetve blokkolják a kéretlen hívásokat vagy üzeneteket. Ezen kívül a Mobile Security Lite automatikusan ellenőrzi a készülékre letöltötött alkalmazásokat és elvégzi a biztonsági frissítéseket.Ezekkel az alapvető funkciókkal a készülék és a felhasználó állandó biztonságban van “- mondta Gombás László, a Symantec magyarországi szakértője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #2
    Nem a szolgáltatón múlik, egyelőre elég sok telónál írja a market, hogy inkompatibilis.
  • hunwhite #1
    Miért is a pannon-nal kezdődik a telefonom tipusa???????????????????? Így én nem tudom feltenni!