Gyurkity Péter

Vizsgálják, de tovább erősödik a Google

Európában az eddigi négy helyett immár kilenc panaszt nyújtottak be a keresőcég ellen, miközben mobil operációs rendszerük tovább nyomul előre, a tengerentúlon például már 40 százalék felett jár.

Hírügynökségi jelentésben olvashatunk arról, hogy az európai bizottsághoz az elmúlt hetekben újabb panaszok futottak be a Google magatartásával és politikájával kapcsolatban, ezzel pedig immár kilencre bővült a lista - ezeket többnyire kisebb cégek küldték be, amelyek jórészt a keresési eredményeknél megfigyelt gyenge szereplésüket kifogásolják, a Google taktikázását sejtve a háttérben.



Az első három beadvány tartalomszolgáltató vállalatoktól érkezett, akik elsősorban emiatt tettek panaszt az európai bizottságnál, míg a negyedik maga a Microsoft, aki arra hivatkozik, hogy a Google igyekszik akadályozni a keresőpiacon kialakulóban lévő szorosabb versenyt - igaz, a Bing szereplése nem utal arra, hogy a közeljövőben megközelíthetnék a keresőcéget. Az elmúlt hetekben további öt hasonló dokumentumot kapott kézhez a testület, így már kilenc üggyel foglalkoznak, ennek ellenére gyorsan leszögezték, hogy a fenti szám növekedése egyáltalán nem teszi valószínűbbé egy esetleges elmarasztaló ítélet megszületését - szeretnének körültekintő módon eljárni a kérdésben.



A comScore eközben a tengerentúlon nyilvánosságra hozta legújabb mobilos felmérését, amelyben különös hangsúlyt fektetnek az okostelefonok szegmensére. Az anyag az Android további, rendíthetetlen előretörését mutatja, amelynek eredményeképpen a platform részesedése immár 40 százalék felett jár, vagyis a Verizon-Apple szövetség (egyes reményekkel ellentétben) nem vezetett a folyamat megtöréséhez, vagy akár csak lelassításához. A második helyen mindenesetre már az Apple található 26,6 százalékkal, míg a RIM a harmadik helyre szorult vissza a maga 23,4 százalékával. A Microsoft 5,8, a Symbian pedig 2 százalékot tudott felmutatni júniusban.

A gyártók versenyében sincs nagy meglepetés, hiszen első a Samsung, második az LG, a harmadik a Motorola, az Apple itt a negyedik, a sort pedig a RIM zárja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!