MTI

Figyelik a szélsőséges webtartalmakat Oroszországban

A szélsőséges internetes tartalmakat kereső program kifejlesztésén dolgoznak Oroszországban a Szövetségi Távközlési Felügyelet megbízásából - jelentette be Oleg Duhovnyickij távközlési miniszterhelyettes.

Duhovnyickij azt mondta, egyelőre még korai lenne az üzembe helyezés időpontjáról beszélni, de a munka megkezdődött, és ilyen programra szükség van. Emlékeztetett rá, hogy hasonló programok már léteznek, például a gyermekpornó keresésére. Hangsúlyozta, hogy a program nem sértheti a műsorsugárzók, a szolgáltatók, a kiadók, a felhasználók és az egyéb érintettek jogos érdekeit. A ezért programot üzembe helyezése előtt megfelelő jogi szakértői vizsgálatnak vetik alá, és legalábbis az első időben a kapott eredményeket csak figyelemfelkeltőként használják majd.

Végül Duhovnyickij külön felszólította a sajtót: senkinek eszébe se jusson, hogy előbb a szélsőségességet vesszük célba, aztán majd a szólásszabadságot. "Nem, és még egyszer nem, az alkotmány 29. cikkelye kimondja, hogy Oroszországban nincs és nem lesz cenzúra" - mondta a miniszter-helyettes. Rasid Nurgalijev belügyminiszter szerdán Habarovszkban fejtette ki, hogy jelen ismeretek szerint Oroszországban mintegy 7500 szélsőséges honlap működik.

Nurgalijev az extremizmus elleni fellépéssel foglalkozó, főhatóságok közötti bizottság ülésén elmondta: intézkedések egész komplexumát kell kidolgozni, hogy lehetővé váljon az ilyen honlapok elleni fellépés. "Már módosítottuk a szövetségi sajtótörvényt, és ennek nyomán az internetes honlapokat bizonyos esetekben a sajtóhoz lehet számítani" - mondta a belügyminiszter. Hozzátette, hogy a sajtó is hozzájárulhat a szélsőségesség megelőzéséhez, az ellene való fellépéshez. Szintén szerdai hír, hogy egy vidéki helyi televíziónál teljesen betiltották a szélsőjobb bármiféle említését, beleértve a bírósági tárgyalásaikról szóló híradó-beszámolókat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Barkasfarkas #2
    "Nem, és még egyszer nem, az alkotmány 29. cikkelye kimondja, hogy Oroszországban nincs és nem lesz cenzúra."

    Kicsivel lejjebb:
    "egy vidéki helyi televíziónál teljesen betiltották a szélsőjobb bármiféle említését, beleértve a bírósági tárgyalásaikról szóló híradó-beszámolókat is."
  • NEGATRON #1
    Hűha milyen fantasztikus!Imádom hogy mindenki a szélsőségesekkel takarózik ,ha a személyiségi jogokat szeretné csorbítani!Persze a valóságba a torrentezők vagy a másképp gondolkodók a valódi célpontjai a neofeudális terrorista (pénz)elitnek! Inkább törődjenek a 2 millió orosz heroinfüggő megmentésével,ha akarnak valami értelmeset tenni ezek a hülye képmutató tetvek...