Napi Online

Megjelent a HP tábla PC-je

Jobb későn, mint soha alapon a Hewlett-Packard, a világ legnagyobb PC-gyártója is piacra dobta saját táblaszámítógépét. A masina nem szerzett túl jó bizonyítványt az előzetes teszteken.

Egy évvel a tábla PC-k piacának koronázatlan királya, az Apple iPadjának megjelenése után piacra dobja saját hasonló számítógépét a Hewlett-Packard. A TouchPad néven mátol kapható PC gyengébb változatát 500, az erősebbet 600 dollárért lehet megvenni az USA-ban. Az Apple egy év alatt 25 milliót adott el az iPadból és közel 100 milliárd dollárral növelte piaci értékét, míg a HP az elmúlt 12 hónapban 50 milliárdot veszített kapitalizációjából. A Wall Street Journalnak nyilatkozó elemzők szerint kemény meccs vár a világ legnagyobb PC-gyártójára, ugyanis az iPadon kívül még számos táblagéppel kell összemérni erejét. Utóbbiak közül a Google Android operációs rendszerével ellátottak a legerősebb ellenfelek.
*

Nem jó hír a HP-nek, hogy a bemutató előtti teszteket végző szakértők vegyes értékelést adtak a TouchPadról: 1,2 gigahertzes dual-core processzorát jónak tartják, ám a cég új WebOS operációs rendszerét - amelyet később notebookokra és asztali számítógépekre is telepíteni akarnak - már elmarasztalják. Az egyik tesztelő beszámolója szerint a gép látványos és egyedi képernyője ellenére nem rúghat labdába az iPad mellett. A TouchPad 40 százalékkal rövidebb ideig működik egy akkufeltöltéssel, mint az iPad 2 és csak 300 program elérhető hozzá. Kezdeti gyerekbetegségei is vannak, ezt a HP szoftverfrissítéssel tervezi orvosolni.

A New York Times cikke szerint a TouchPad jelenlegi, 1.0-ás változata a közelében sincs az iPad, illetve a legjobb androidos táblagépek érettségének. "Becsapja magát az, aki most megveszi a HP gépét, kivéve ha elszánt ellensége mindennek, amit az Apple kínál, azaz A.B.A. ("Anything but Apple - bármit, csak ne Apple-t") vásároló. A lap szakírója egy vicces bemutató videót készített, de azért odavetett valami elismerésre méltót is: a HP ugyan szélmalomharcot folytat, de legalább nem egy gebén, hanem egy paripán csatázik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Chriss745 #23
    Nekem egy Android Vega-m van Corvus5 ROM-al, 1.2GHZ/en jaratva. Sosem szaggat, van ra torrent kliens, es mindenfele filmet visz HD alatt built-in androidos videolejatszoval (xvid is), HD-t meg vplayer-el. Mindez 250 euroert, 6 oras uzemidovel, sosem fagy. Mennek rajta tegras egesz komoly jatekok is zokkeno mentesen.

    Tokeletes!
  • Papichulo #22
    Ha meg olvassa ezt barki is:

    "Igazából én úgy képzelem el, hogy este fekszem az ágyban, elindítom a torrent klienst, letölti a kütyüre az xy sorozat legfrissebb részét aztán rögtön már nézhetem is. De ha van torrent kliens is akkor zsir :)"

    Ezt minden tovabbi nelkul megteheted iPad-en. Tablet vasarlasi szandekaid komolysagat mutatja, hogy meg odaig sem jutottal el, hogy beird a google-ba, hogy "torrent client ipad" :)

    En megtettem es meg safari bittorrent plugin-t is talaltam (http://itorrent.ermak.us/). Az eztv-n ranyomsz a torrent linkre es mar tolti is le az epizodot. Ha lejott, akkor meg siman megnezheted a jopar video lejatszo, barmelyikevel.
  • Ferrer #21
    Ez tényleg szaggat nem kicsit, ami higgyétek el, mindennapos használat során elég illúzióromboló tud lenni. Az én 2. gen. ipod touch-om se szaggat így, pedig annak elég szegényes a specje..
    Viszont ez a WebOS már most jobban tetszik, mint az Android.
  • fergusonpapa #20
    az ténleg gáz h szagat...akkor inkább várjanak még egy kicsit mielöt kiadnak valamit -.-'
  • smv #19
    Lehet. Ki mit hoz otthonról és az életéből. Valakinek az igénytelenség, másnak meg a hülyeség :)
  • sanyicks #18
    Igen nevezhetjük igénytelenségnek is azt hogy valaki fos animációk folyamatosságával foglalkozik tényleg fontos és hasznos funkciók helyett. Bár én még a hülyeséget is mondanám rá és talán idegbetegséget.
  • hdo #17
    Pontosan.
  • smv #16
    Ezt igénytelenségnek hívják. Aki pedig másokkal és mással szemben igénytelen az magával szemben is az.
  • sanyicks #15
    Normális ember pont leszarja ha egy beúszós animáció néha néha beakad, mert semmi gondot nem jelent, inkább más újításokat vár aminek haszna is van. Csak azokat érdekli akik már nem tudnak mibe belekötni :)
  • smv #14
    Igazából én úgy képzelem el, hogy este fekszem az ágyban, elindítom a torrent klienst, letölti a kütyüre az xy sorozat legfrissebb részét aztán rögtön már nézhetem is. De ha van torrent kliens is akkor zsir :)

    Nemtom amúgy csak iPhone -m volt az is még a 2G korszakból, ott meg nem igazán volt erre még kliens+lejátszó akkoriban.