Berta Sándor

Elhagyja a Twittert Biz Stone

A mikroblog társalapítója öt év után fordít hátat a cégnek és visszatér korábbi vállalkozásához. Isaac "Biz" Stone ugyan továbbra is részt vesz a Twitter projektjeiben, de már csak a partvonalon kívülről.

A mikroblog kreatív igazgatójaként dolgozó szakember blogbejegyzésében köszönt el a Twitter-használóktól és kollégáitól. Írása szerint a jövőben a The Obvious Corporationnél fog dolgozni, annál a cégnél, ahol a népszerű szolgáltatást kifejlesztették. Munkájában segítségére lesz Evan Williams, a Twitter másik társalapítója és Jason Goldman is. A céljuk olyan programok kifejlesztése, amely segíthetnek az embereknek abban, hogy a világ egy jobb hely lehessen, emellett új ötletek megvalósítására akarnak koncentrálni.

"Ezzel a lépéssel egy álmom válik valóra" - közölte az alapító. Segítői közül Evan Williams tavaly októberben távozott a Twitter ügyvezetői posztjáról, míg Jason Goldman nevéhez fűződik többek között a Google Blogger.com projektjének vezetése. Goldman korábban szintén a mikroblog egyik vezető munkatársa volt.

Biz Stone távozását alighanem az indokolta, hogy bármennyire is népszerű a Twitter, még mindig veszteséges és egy sikeres üzleti modell kidolgozásához új menedzsmentre van szükség. A társalapító ugyanakkor kiemelte: bár nem teljes munkaidőben, de továbbra is részt fog venni a szolgáltatás projektjeiben, most azonban elsősorban a The Obvious Corporation felvirágoztatására összpontosítja az energiáját. A vállalkozást 2003-ban alapították és több webes vállalatot is felvásárolt, köztük a Twittert, utóbbi azonban 2007-ben önálló társaság lett.

A 160 karakteres üzenetek netes megjelenítésére épülő szolgáltatás idén márciusban ünnepelte ötéves születésnapját. A Twitter jelenleg több mint 200 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik és az oldal látogatói átlagosan nyolc nap alatt írnak, vagy továbbítanak egymilliárd üzenetet. Ennek ellenére a platform a mai napig nem tudott komoly tőkét kovácsolni a sikerességéből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!