MTI

E-könyvként is megjelenik a Harry Potter-regényfolyam

Digitálisan is hozzáférhetővé válik a Harry Potter-univerzum: J. K. Rowling, a regényfolyam írója csütörtökön jelentette be Londonban, hogy októbertől kapható lesz a varázslótanonc kalandjainak e-könyv-változata.

A hét kötet hangoskönyv- és e-könyv-formátumban is megjelenik számos nyelven. A digitális változatot a Pottermore.com honlapon forgalmazzák majd. Az írónő hangsúlyozta: egyfelől a technikai haladás miatt elkerülhetetlennek látta a Potter-kalandok digitális megjelentetését, másfelől arra számít, hogy az új média közvetítésével még több olvasóhoz juthat el.

A Pottermore.com oldalon olyan új elemek is megjelennek majd, amelyek a regény szereplőivel és helyszíneivel kapcsolatban az anyaggyűjtés során felhalmozódtak - árulta el Rowling. Az interaktív honlap új lehetőséget kínál a Potter-univerzum rajongóinak a hőssel való találkozásra és a játékra. A site ugyanis számítógépes játékot, közösségi oldalt és online boltot is kínál a látogatóknak, akik július 31-től léphetnek be virtuálisan a Pottermore.com kapuján.

Rowling ugyanakkor a sajtótájékoztatón ismételten leszögezte, hogy nincs szándékában nyolcadik kötettel megtoldani a regényfolyamot. A regénysorozatból több mint 400 millió példány kelt el világszerte. A Potter-könyvek nyomán született filmsorozat befejező része, a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész július 15-én kerül a magyar mozikba.

A Harry Potter-könyveket magyar nyelven megjelentető Animus Kiadó igazgatója, Balázs István elmondta, hogy a honlapon a magyar fordítás digitális változata is elérhető lesz. Emlékeztetett arra, hogy mindenféle digitális változat jogát magánál tartotta az írónő, ezért kerülhet az összes fordítás e-könyv változata egyetlen oldalra. A kiadó a magyar nyelvű e-könyvek után jutalékot kap - tette hozzá. Az igazgató szerint ugyanakkor nem lehet megjósolni, mekkora érdeklődés mutatkozik majd az e-könyv-változat iránt, hiszen a regények digitális formátumban illegálisan már jó ideje hozzáférhetők az interneten. Ráadásul a könyvek megjelenése óta már jó pár év eltelt.

Felidézte, hogy az első két részt hangoskönyvként - nem digitális formátumban, hanem hagyományos audiofelvételként - már korábban megjelentették magyarul. Mivel azonban nem volt nagy sikerük, úgy döntöttek, nem lesz folytatás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!