Berta Sándor

Az AMD bejelentette Fusion A-sorozatú termékeit

Hivatalosan is bemutatta következő generációs notebookprocesszorait az AMD. Az új modellek két- vagy négymagos változatban kerülnek a hordozható gépekbe, és elsősorban magas üzemidejükkel tűnnek ki.

A Fusion A-sorozatú processzorokat az AMD Accelerated Processing Unitnak (APU) is nevezi és a kettő vagy négy CPU-mag mellett még egy integrált grafikus egységet is tartalmaznak. Minden notebookgyártó maga dönti el, hogy megelégszik ezzel a GPU-val, vagy egy dedikált DirectX 11-kompatibilis egységet is tesz-e mellé. A platform mindenesetre lehetővé teszi a két GPU közötti váltást is.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az új APU-k hivatalosan Allday néven kerülnek forgalomba. A névválasztás nem véletlen, a cég ugyanis ezzel is az egész napos használatra utal. Az Alldayre épülő notebookok üzemideje mindenképpen több lesz, mint 8 óra, de akár a 10,5 órát is elérheti. Teljes terhelés mellett az üzemidő 200 perc körül alakul. Ezek az adatok - a beépített alkatrészektől függően - természetesen változhatnak, de az AMD azért feladta a leckét az Intelnek.

"Az AMD A-sorozatú APU-inek üzemideje óriási előrelépést jelent, s ezek az értékek sok végfelhasználót és céget meglepnek majd" - hangsúlyozta Chris Cloran, az AMD alelnöke. A vállalat arra számít, hogy az Alldayre épülő notebookok még az idén megjelennek és a platform várhatóan több mint különböző készülékben fog bemutatkozni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az A4-es APU-k két CPU-magot és integrált grafikus egységet, az A6-osok négy CPU-magot és integrált grafikus egységet, míg az A8-asok szintén négy CPU-magot és integrált grafikus egységet tartalmaznak majd. A GPU-k mindegyike DirectX 11-kompatibilis, akár 400 shaderegységgel is gazdálkodhatnak és támogatják a Steady Video nevű technológiát, ami lehetővé teszi az akadozó felvételek zökkenőmentes lejátszását. Emellett az integrált technológiák biztosítják a honlapok gyorsabb betöltését, s a korábbinál jobb a HTML5 és a Direct2D teljesítmények elérését. A Fusion A-sorozatú notebookok mindegyike támogatja a HDMI 1.4a, a Displayport 1.1 és a 3.0-s USB-portok használatát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rágógumi #1
    kérdés az hogy mennyibe fog ez fájni :D