MTI

Támadás érte az IMF számítógépes rendszerét

Célzott hackertámadás érte a Nemzetközi Valutaalap számítógépes rendszerét. Az IMF elektronikus levelezését és más dokumentumokat ért kár. A behatolók gazdasági adatokra voltak kiváncsiak.

David Hawley csak annyit árult el, hogy valóban kalóztámadás érte a számítógépeket, de minden rendben működik. Hozzátette, hogy vizsgálják a történteket, de részletekkel nem szolgálhat. Ezt megelőzően a Bloomberg szellőztette meg, hogy az IMF számítógépes rendszerét hackerek támadták meg, akik "vélhetően egy külföldi kormányhoz köthetők". A hírügynökség úgy tudja, hogy az IMF elektronikus levelezését és más dokumentumokat ért kár. A támadás még a szexuális bűncselekménnyel vádolt Dominique Strauss-Kahn volt IMF-vezérigazgató letartóztatása, vagyis május 14-e előtt történt.

A kalóztámadás komolyságára utal, hogy "testvérintézet", a Világbank elővigyázatosságból megszakította internetes kapcsolatát az IMF-el. Tom Kellerman számítógépes szakértő - aki jól ismeri mindkét pénzintézet számítógépes hálózatát - azt mondta, hogy a kibertámadás elkövetői olyan programot akartak elhelyezni az IMF rendszerében, amely egyfajta "belső digitális jelenlétet" biztosított volna számukra. Ezzel betekintést nyerhettek volna nem nyilvános gazdasági adatokba. Megfogalmazása szerint "célzott támadás" történt, s ehhez kifejlesztettek egy kódot, amelyet ráeresztettek az IMF rendszerére.

A The New York Times című amerikai napilap úgy tudja, hogy az IMF-et az elmúlt hónapokban súlyos és körmönfont támadások érték, s erről szerdán szerzett tudomást a pénzintézet igazgatóbizottsága. A történtekről nem adtak ki hivatalos tájékoztatást. April Cunningham, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is nyomoz az akciók ügyében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #9
    És persze 5 évente 1 helyiértékkel bővítik.
    A kamat meghatározásához pedig ősi és nagyon pontos eszközöket használnak, úgy mint ólomöntés, bélből és a madarak repüléséből történő jóslás. A rabszolgák kiloccsantott véréből történő jóslás lenne az igazi, de azt egyelőre még tiltják a törvények. Egyelőre!
  • morden #8
    Azt nem számítógépen tartják nyilván, minden hónap végén egy 12 számjegyű számot random legenerálnak aminek min 9-sel kell kezdődnie és voálá , elő is áll az államadóság :D
  • NEXUS6 #7
    Én úgy megijedtem először, amikor láttam a cikk címét!
    De aztán megnyugodtam, hogy semmi gond nincs, a tartozásaink nyilvántartása valszeg tökéletes biztonságban van.
  • sanyicks #6
    Biztos összeesküvéselmélet, de vajon véletlen hogy DSK nem éppen tősgyökeres francia, és a következő esélyes imf vezető is abból a földközi tenger keleti parti országból jönne az imf élére Fischer névvel?
    Biztos csak hülye összeesküvéselmélet ami kizárt hogy igaz legyen, hiszen a történelem során nem volt még olyan hogy összeesküvés, sőt maga a szó is a modern összeesküvéshívő "hippik" találmánya :)
  • Rotyoka #5
    akkor mostantól a hackerek is mocskos antiszemita neonácik lettek azt hiszem
  • morden #4
    0-24ben ül majd egy őr a központi optikai kábelnél, kezében egy baltával, aztán ha jön a riasztás akkor lesúlyt, mint a középkori hóhérok :D
  • Szefmester #3
    Mintha mostanában a hackerek egyre inkább beindultak volna.
  • NullZ3r0 #2
    Cak nem megin a cúna gonosz kínajiak? :)
  • Amergin #1
    Várjuk az adatokat