Gyurkity Péter

Táblafont mutatott be az Asus

Érdekes készülékről rántotta le a leplet a gyártó, amely állításuk szerint az okostelefonok és tábla PC-k minden előnyét ötvözi, különösebb hátrányok nélkül, a nagyobb kényelem jegyében.

Az Asus a Computex 2011 alatt mutatta be a megoldást, amely a Padfone nevet kapta - ebből is következtethetünk arra, hogy pontosan miről is van szól. Igen, az immár megszokott okostelefonokat és táblákat ötvözték, mégpedig olyan módon, hogy előbbit bármikor egyszerűen csatlakoztathatjuk utóbbihoz, egyfajta hibrid mobil ketyerét hozva ezzel létre, attól függően, hogy éppen mekkora méretű eszközre és kijelzőre vágyunk.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A tábla PC 10,1 hüvelykes, míg az ehhez csatlakozó, a burkolatba jól belesimuló okostelefon 4,3 hüvelykes kijelzővel érkezik, mindkét fejlesztés egyazon 3G-elérésre, illetve Wi-Fi kapcsolatra támaszkodik, ezeket megosztva használhatják. Míg előbbi nyilván e-könyvek olvasására, videók megtekintésére, valamint webes böngészésre alkalmas leginkább, addig utóbbit könnyebb magunknál tartani, hogy hívásokat, vagy akár szöveges kommunikációt bonyolítsunk le azon keresztül. A megoldás az Androidra épül, a processzor az okostelefonban helyezkedik el, a tábla mindössze a nagyobb kijelzőt, valamint további üzemidőt biztosít saját akkumulátorával, a cég pedig az utolsó simításokat végzi a végleges terméken, a kinézetet és pontos méretet illetően ugyanis van még néhány megmaradt kérdés.


A gyártó saját közleményében azon reményét fejezi ki, hogy a tökéletes szimbiózisban élő készülékek megfelelő alternatívát nyújtanak majd a vásárlóknak a meglévő termékekkel szemben, itt mindenki a nagyobb mobilitás, valamint a méretesebb kijelző jelentette kényelem között választhat, aktuális igényei szerint. Azt sajnos nem árulták el, hogy a megoldás mennyibe fog kerülni az üzletekben, így erre még az év vége felé esedékes hivatalos megjelenésig várnunk kell - ez nyilván sok mindent meghatároz majd.

A rendezvényen (számos egyéb fejlesztés mellett) bemutattak még egy új Eee PC változatot, ez mindössze 199 dollárért lesz kapható, kifejezetten a 10 hüvelykes táblák ellenében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lotsopa #16
    Amennyiben igaz hogy önállóan csak a telefon működőképes akkor kénytelen vagy magadnál tartani (mindig) a tábla kiegészítő részt is hogy ne kerülj olyan helyzetbe könyvet szeretnél olvasni de nem 4,3 hüvelykes kijelzőn. Arra akarok célozni hogy ennek a párosnak nincs sok értelme szerintem, vagy működjön mind a kettő külön-külön is! és akár együtt is VAGY a tábla tudjon hívást kezelni stb.
    ( de azért érdekelnének az adatok a termékkel kapcsolatban, ár; üzemidő(különböző terhelési helyzetekben); proci; memória....... )
    Amúgy meg azt is el tudnám képzelni hogy a telefont nem egy ilyen táblagépbe raknám hanem a tv-be! érdekes szerintem...
  • WiZe #15
    Hát ez fenomenális, ha nem 1 csillióba kerül és fogják itt árulni magyarisztánban, akkor még veszek is.
  • noland #14
    Nem látjátok, a csaj egy kiborg amit az ASUS gyártott. Beteszed a telót a padba, a padot meg a csajba, és elmosogat, kiporszívóz. Rajta is van a cég logója!
  • Laza #13
    És mi van akkor, ha a telefon bele van rakva a táblába, és hívnak? :)
  • Ferrer #12
    = Téglafont mutatott be az Anus
  • Romel #11
    Ez nem lesz egy olcsó szimbiózis, az ötlet viszont figyelemre méltó.
  • hunwhite #10
    Persze, hogy kancsal ha már ferdeszemű :)
    Számomra az ASUS = profizmus!
    Kíváncsi leszek, hogy hányan követik.....
    Remélem a bluetooth csak a cikkből maradt ki....
  • Laza #9
    Azt nézem egyébként a képeken és a videókon (melóban azok nem jöttek be :) ), hogy ennek a telónak már alaphelyzetben is igen szép méretes kijelzője van.
  • ProgServ #8
    A csajszit is adják?
    Bár kicsit kancsal.
  • TomecK #7
    Kurvanagy, ha az ára normális lesz, akkor simán megéri mert tényleg 2 in 1 eszköz.