Napi Online

Négyszeresére nőtt a Sony vesztesége

A korábban előre jelzettnél majdnem négyszer nagyobb nettó veszteséggel zárta az elmúlt üzleti évet a Sony - derül ki a cég figyelmeztetéséből.

Miután felbecsülte a márciusi földrengés hatását gyártására és értékesítésére a Sony, jelentősen rontotta a 2011. március 31-én végződött üzleti évének veszteségére adott prognózisát. A cégvezetés immáron 260 milliárd jen (3,19 milliárd dollár) hiánnyal kalkulál, szemben a februári előrejelzésben szereplő 70 milliárddal. A vállalat a héten áll elő éves jelentésével. Egy évvel ezelőtt 40,8 milliárd jen nettó veszteséggel zárta az évet a Sony, amely a korábbi halasztott adók kifizetésére 360 milliárdos tartalékot képzett. Cég menedzsmentje ugyanakkor tarja 200 milliárd jenes üzemieredmény-prognózisát és a következő üzleti évben is ugyanezzel az összeggel számol ezen a könyvelési soron.

A Sony várakozásai szerint a folyó üzleti évben üzemi szinten 150 milliárd jen veszteséget okoz a márciusi katasztrófa, aminek nyomán a szigetországban a összeomlott a belső fogyasztás. A Sony PlayStation Network hálózata elleni hackertámadás eddig ismert költsége 14 milliárd jen. A rendszerből kiszivárgó bizalmas adatok miatt napokra le kellett állítani a hálózatot, amelyen egyebek mellett videojátékokat játszanak egymással az egymástól távol a számítógépük előtt ülő felhasználók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tibisan #1
    már vártam , hogy a fosny is a földrengésre fogja a dolgot..
    persze .. pedig milyen kelendő a move..meg milyen sok szép és jó játék van 5 év után már a ps3ra...meg chipsetes hdtv , amire van kereslet