SG.hu

Oszama holtteste a legnépszerűbb hoax

A kiberbűnözők előszeretettel használják fel az olyan világrengető híreket, mint a legutóbbi királyi esküvő, vagy a japán földrengés. Az Oszama halála kapcsán megjelent hírek ezen a héten több, mint 4 millió internetes látogatottságot generáltak másodpercenként, ezzel párhuzamosan a Symantec szakértői 419 féle internetes csalásról számoltak be.

A Symantec 2004-ben már jelentett egy hoax email támadásról, amelyben Oszama bin Laden elfogásáról közöltek egy linket, amely egy fertőzött oldalra irányít. Ehhez hasonló internetes csapdák Oszamáról 2005-ben és 2006-ban ismét feltűntek. Jelenleg a leggyakoribb hoaxok Oszama holttestéről és halálának utolsó pillanatának felvételeiről keringnek, és nagy valószínűséggel az elkövetkező hetekben továbbra is növekedni fognak a kiberbűnözők által generált Oszama híresztelések.

A cég éppen ezért felhívja a felhasználók figyelmét, hogy vigyázzanak a linkekkel, különösen legyenek körültekintőek a közösségi oldalakon használt rövidített linkekkel, mert előfordulhat, hogy fertőzött oldalra irányítanak. Továbbá ne nyisson meg olyan csatolmányokat, amelyeket ismeretlen embertől kap, még akkor sem, ha érdekes információt tartalmazhat. A kiberbűnözők ugyanis legtöbbször szenzációhajhász hírekkel csalogatják oda a gyanútlan áldozatokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!