Berta Sándor

Felvásárolhatja a Tweetdecket a Twitter

Úgy tűnik, hogy előre menekül a népszerű mikroblog, amely kinézte magának a Tweetdeck nevű alkalmazást. A cél a piaci pozíció további erősítése és a felhasználók számának növelése.

A The Wall Street Journal arról írt, hogy egyre több jel mutat arra, hogy a Twitter megpróbálja felvásárolni a Tweetdecket. A vállalat már meg is tette vételi ajánlatát, amiről a Tweetdeck fejlesztői egyelőre még nem döntöttek. Az amerikai gazdasági lap információi szerint ugyanakkor a tárgyalások már meglehetősen előrehaladott állapotban vannak.

A Twitter 50 millió dollárt fizetne az alkalmazásért. A tranzakció részét képezi a mikroblog hosszú távú piaci stratégiájának, amelynek célja a felhasználók számának növelése, emellett azt is szeretnék elérni, hogy a Twitter szélesebb körben legyen ismert és elérhető. A középtávú célok között szerepel a Twitterben való egyszerűbb navigálás és az érdekesebb tartalmakhoz való könnyebb hozzáférés biztosítása. Az új Twitter-használók azonnal láthatnák a saját régiójukból érkező tweeteket, különösen a híres személyek üzeneteit. Ugyanakkor egyelőre még nem lehet tudni, hogy pontosan mit tervez a felvásárlás után a Twitter.


A Tweetdeck egyszerűbbé és átláthatóbbá teszi a szolgáltatást

A Tweetdeck a legnépszerűbb Twitter-alkalmazás, használatához szükség van az Adobe Air környezetre és lehetővé teszi a Twitter-kapcsolatok rendszerezését. Emellett biztosítja, hogy az internetezők a Facebook, a Google Buzz, a Foursquare és a Myspace rendszeréből is elérhessék az üzeneteiket. Az ingyenes szoftverben nem csak megírhatók és elolvashatók a tweetek, de akár kezelhetők, rendszerezhetők is. A program egyaránt működik Windows és Mac OS X operációs rendszereken, valamint Linuxon. Emellett léteznek mobil verziói is, amelyek futtathatók az iPhone készülékeken, iPaden és az Androidot használó eszközökön.

A mostani hír egyébként azért érdekes, mert a TechCrunch néhány hónapja arról tudósított, hogy a Tweetdecket már megvásárolta az Ubermedia, ami egy Twitter-keresőt és különböző alkalmazásokat kínál a felhasználóknak. Ezt a tranzakciót azonban azóta sem erősítette meg senki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!