MTI

Érintőképernyőn készült képekből nyílt tárlat Dániában

David Hockney brit festőművész iPhone-, illetve iPad-képeiből rendezett kiállítást a dán Louisiana Múzeum, ahol összesen 120 ilyen digitális festményt nézhetnek meg az érdeklődők.

A 73 éves Hockney 2008-ban keltett szenzációt azzal, hogy egy speciális szoftver segítségével az ujjával rajzolva készített "festményeket" iPhone telefonján. A brit festő azóta 400 képet festett, utóbbiakat már a nagyobb képernyővel rendelkező iPad táblagépen készítette. Hockney szerint a táblagép a művészetek számára is igen hasznos vizuális eszköz. Korábban úgy nyilatkozott, hogy az iPadnek sötét oldala is van. A művész szerint nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy látni lehessen a technika fejlődését. Az iPad egyre vékonyabb, a papírhoz hasonló lehet, és talán egyszer mindenki számára kötelező lesz használata úgy, mint egy útlevélé, amely a tulajdonos egész életét tartalmazza.


Az augusztus végéig látogatható tárlaton egy teljesen elsötétített helyiségben 20 iPhone-on és 20 iPaden három-három Hockney-kép látható felváltva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!