Berta Sándor

Larry Page lett a Google vezérigazgatója

Amint arra a korábbi hírek alapján számítani lehetett, az IT-konszernnél Eric Schmidt vezérigazgató utódja Larry Page, a társaság társalapítója lett. Az elemzők arra számítanak, hogy a váltásnak köszönhetően új erőre kaphat a Google.

Már január óta tudni lehetett, hogy a tisztséget 2001 óta betöltő 55 éves Eric Schmidt távozik a posztjáról. A Google-ből milliárdos céget varázsoló szakember munkájára természetesen továbbra is igényt tartanak, a jövőben a vállalat elnökeként dolgozik tovább és tanácsadóként segíti Page és Brin munkáját. Page vezérigazgató lesz, míg Sergey Brin, a másik társalapító pedig a stratégiai projektekért és az új termékek kifejlesztéséért fog felelni. Az indoklás szerint a menedzsment összetételének megváltoztatása része annak a tervnek, amelynek értelmében "áramvonalasítják" a döntéshozatalt, egyértelműbben meghatározzák a választóvonalakat a kötelezettségek és felelősségek terén.


Larry Page és Eric Schmidt

A piaci elemzők arra számítanak, hogy a váltásnak köszönhetően a Google különböző fejlesztései új lendületet kaphatnak. Page segítségével "friss vállalkozói kedv" érkezik a központba és a társaság a jövőben nagyobb hangsúlyt helyez majd a fejlesztésekre. "Az a benyomásom, hogy Larry Page még gyakorlatiasabb lesz" - jelentette ki Tim Bajarin, a Creative Strategies munkatársa.

A piaci szakértők elsősorban azt valószínűsítik, hogy új erőre kaphatnak a Google mobil fejlesztései. Ezt alátámasztja, hogy az elmúlt hónapokban Page volt az a Google-vezető, aki a leginkább szorgalmazta az okostelefon- és tábla PC-alkalmazásokat érintő fejlesztések leegyszerűsítését. Mivel a mobil platformok jelentősége a következő években nőni fog, így a konszern is ebbe az irányba indulhat el. A szakember visszatérne a kezdeti időkhöz, amikor a Google még nem aprózta el ennyi terület felé az erejét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!