MTI

Nem lesz sztrájk a Deutsche Telekomnál

Elhárult az újabb sztrájkok veszélye a Deutsche Telekom (DT) németországi munkahelyein, miután eredményes volt a felek közötti közvetítés a bérvitában: a 105 ezer DT-alkalmazott 3,15 százalékos béremelést kap április 1-től.

A megállapodás részletei szerint a szolgáltatási részlegnél január 1-ig visszamenőleg még 2 százalékos emelést, majd április 1-től 3,15 százalékot kapnak a dolgozók, a többi részlegnél április 1-től érvényes a 3,15 százalék. A megállapodás az idén januártól kezdődően 13 hónapra szól, vagyis 2012 január végéig. Ugyanakkor a munkaadó kötelezettséget vállalt, hogy elbocsátásokra a jövő év végéig nem kerül sor.

A Magyar Telekom legnagyobb részvényese, a Deutsche Telekom németországi munkahelyein a Verdi szakszervezeti szövetség az elmúlt hetekben többször szervezett figyelmeztető sztrájkot, hogy nyomatékot adjon a bérköveteléseknek. A szövetség a mintegy 105 ezer Telekom-dolgozó számára 6,5 százalékos béremelést kért, valamint garanciát arra, hogy tizenkét hónapig nem lesznek felmondások. A társaság vezetése ezzel szemben eredetileg 2,17 százalékos emelést ajánlott, kétéves időtartamra. Miután több tárgyalási fordulóban sem sikerült megegyezni, a korábbi hamburgi polgármestert, Henning Voscheraut kérték fel, hogy közvetítsen a felek között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!