Napi Online

Majdnem duplázódott az Oracle nyeresége

Az Oracle a várakozásokat meghaladó eredményeket jelentett a tavalyi utolsó negyedévről, profitja közel 80 százalékkal bővült.

Az amerikai szoftveróriás Oracle részvényeinek árfolyama három százalék feletti mértékben ugrott meg, miután a vállalat a vártnál jobb eredményeket publikált a tavalyi utolsó negyedévről - írta a BBC. A társaság árbevétele éves szinten 37 százalékkal 8,8 milliárd dollárra emelkedett, az elemzők 8,7 milliárdra számítottak. A vállalat nettó nyeresége pedig 78 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi adatokat, tavaly október és november között összesen 2,1 milliárd dollárt ért el.

A társaság jövőbeni kilátásait nagymértékben meghatározó új szoftverlicenc-eladások 29 százalékkal 2,2 milliárd dollárra emelkedtek a negyedévben. Az egyszeri tételek nélkül számított profit 2,8 milliárd dollárt tett ki, részvényenként 54 centet, szemben a várakozások 50 centes összegével.

Az Oracle a jelenlegi negyedévre 20 százalékkal emelte a részvényenkénti osztalék összegét, várakozásai 4 és 14 százalék közötti árbevétel-növekedésről szólnak, a hardver-üzletág 2-8 százalékkal bővülhet. Az elemzői prognózisok 66 centes átlagával szemben a mostani háromhónapos időszakra részvényenként 69-73 centes egyszeri tételek nélkül számolt profitot vár a társaság. Japánból a vállalat árbevételének 5 százaléka származik, közleménye szerint a földrengés és cunami okozta katasztrófahelyzet nem hozott mérhető csökkenést e területen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!