Napi Online

Ha már Facebook nincs, vegyünk LinkedIn részvényt

Elérte a százmillió felhasználót és hetente újabb egymillióval nő a regisztráltak száma - jelentette be a tőzsdére készülő LinkedIn.

Az elsősorban a szakmai vonalra, álláskeresőkre és munkaerőszerzésre, speciális szakemberek keresésére szakosodott közösségi portál a Bloomberg adatai szerint 175 millió dollár körüli összeget vonhat be elsődleges kibocsátása során, amelynek levezénylői a Morgan Stanley, a Bank of America és a JPMorgan lesznek. Mivel világszerte hatalmas az érdeklődés a hasonló közösségi hálózatok iránt és a legismertebb cég, a Facebook részvényeihez hosszú ideje nem lehet hozzájutni, a LinkedIn lehet az első amerikai közösségi oldal a tőzsdén, amelytől elemzők sokat várnak.

Bár az árazás és több fontos paraméter egyelőre még nem ismeretes, könnyen lehetséges, hogy a részvényt szétkapkodják majd. A LinkedIn tavaly ráadásul megduplázta árbevételét, 120 millióról 243 millió dollárra, nettó eredménye pedig 15,4 millió dollár volt, pedig a 2009-es évet még négymilliós veszteséggel zárta.

A nagy vetélytárs Facebook februárban jelentette be a 600 millió fős határ átlépését, a LinkedIn nagy előnye azonban a professzionális ügyfélkör. A cég például statisztikákkal rendelkezik arról, hogy különböző foglalkozások, sőt konkrét nagyvállalatok dolgozóiból hányan regisztráltak nála, márpedig ez óriási marketingpotenciállal kecsegtet. A pénzügyi szektorban és a high tech-vonalon például a felhasználók 9-9 százaléka dolgozik, a szolgáltatások területén 20 százalékuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!