MTI

Kirobbanó siker a világ legrosszabb dala

Kirobbanóan sikeres a világ legrosszabb dalának minősített mű: több mint 37 millióan voltak rá kíváncsiak az interneten egyetlen hónap alatt.

A Friday - Péntek - című számot egy 13 éves lány, Rebecca Black énekli. A szerzeményért nem őt kell azonban szidni, hanem egy Los Angeles-i céget, amelyet a lány szülei béreltek fel, hogy szerezzen dalt Rebeccájuknak és biztosítsa a zenekari kíséretet. Megtették. Már a szöveg sem sikerült túl jóra: "Péntek van, péntek, pénteken bele kell lendülni, mindenki a hétvége elé tekint". Ennyire rímel az eredeti szöveg is. Aztán jön a refrén, mely még inkább bonyolultságmentes: "Partizás, partizás, partizás! Igeeen! Buli, buli, buli, buli!" És a nagy fordulat - a rímtelenség kedvéért: "A hétvége elé tekintünk."


Mármost eme dal nemigen keltett érdeklődést a YouTube videómegosztó portálon addig, míg egy népszerű amerikai humorista két hete fel nem hívta rá a figyelmet és hozzá nem kapcsolta blogjához megkérdezve, hogy "minden idők legrosszabb dala-e".

Erre indult meg a sikerlavina. Először sikertelenséggel - a szakmai bírálatot illetően. A sajtó is foglalkozni kezdett vele, méghozzá olyan rangos szereplője, mint a Time magazin. A Péntek megkapta a magáét, ám a heves bírálat csak olaj volt tűzre, és még több netezőt kezdett érdekelni a mű. Igaz, döntő többségük nem a tetszés jelére kattintott, hanem a nemtetszésére. Az arány nagyjából 8:1 a viszolygók javára. A Péntek ennek ellenére 45. lett az iTunes-listán, a 99 centért letölthető dalok mezőnyében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • leeloodallas #8
  Hát a pofám leszakad... Nem mondom, hogy jó, de a legtöbb magyar "sláger" mélyen alatta van ennek. Kíváncsi lennék, a hazai "szupersztárok" milyen megítélés alá esnének nemzetközi szinten.
 • gombabácsi #7
  ez semmivel se rosszabb mint a többi pop izé
 • stremix #6
  Szerintem aranyos. Látszik, hogy ez az első klipje.
 • gizmoboy #5
  Igen, nekem is az jutott eszembe, hogy hallottam én már millió ennél szarabb számot is :)
 • lamer the true #4
  :P
 • lamer the true #3
  Most nem azért, de hallottam én már rosszabb magyar mega giga slágereket
 • torzsvendeg #2
  Szegény?
  Most már inkább gazdag, nem? Ugyan nem tudom mennyi a részesedése a letöltésekből.
 • endrev #1
  Szegény gyerek...