Alex

A Pentax frissítette cserélhető külsejű ultrakompaktját

Régen a mobiltelefonoknál volt nagy divat a testreszabás, a hangulatunk szerinti szín használata. A Pentax Optio RS1500 a fényképezőgépek világába is bevezeti ezt.

A digitális fényképezőgépet kapásból 10 különböző előlappal szállítják, de a cég szoftverével, az Adobe Air-alapú Personal Skin Designerrel magunk is összeállíthatunk egy nekünk tetsző külalakot. Ezáltal a masina mindig az alkalomnak megfelelően lehet felöltöztetve, legyen az egy céges rendezvény, egy sportegyesület eseménye vagy akár egy szülinapi parti. Az ötletet tavaly, az RS1000-nél vezette be a Pentax, és most a második verziónál tökéletesítik azáltal, hogy már csavarozni sem kell a borítás cseréléséhez.


A bankkártya méretű házban egyébként egy alapszintű, 14 megapixeles fényképezőgép van, 27,5 - 110 mm-es optikával, azaz négyszeres optikai nagyításra képes.. A hátlapján lévő 3 collos LCD kijelző 230ezer pixeles. Az automatikák között megtalálhatjuk az automatikus arc és -témafelismerést, a HD minőségű videófelvétel (csak 720p, azaz 1280 x 720 pixel) lehetőségét, kreatív fotószűrőket, követő autofókuszt és digitáils panorámamódot.

A Pentax Optio RS1500 áprilisban fog megjelenni meglehetősen olcsón, a 150 dollár alatti árkategóriában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Globalmaster #7
    Igen-igen. Ha ilyet vennék (aminek 0 az esélye), akkor azt is csak a HD vidifelvétel miatt. Inkább kivárom a Galaxy S II-t [így teló (lopás,... most egy törött Motorola X3 van a zsebemben, amit alig nevezhetünk telefonnak:) és fényképezőgép hiányában, hisz a szaros Fe-340-nél előjött a CCD chipes hiba (rákerestem neten > típushiba:S), aminek a javítása kb 100$-ba fájna = nagyon nem éri meg:@@@@-.AAÁÁ....). Uh jól megbonyolítottam:D

    ----

    Egyébként az Fe-340 (rosszabb fényviszonyok mellett) tényleg elég sok sz.r képet és pocsék minőségű videókat csinált, ezér' nem is sajnálom.

    Azt viszont, hogy ez a Pentax gép "jó" minőségű képeket/videókat csinál, azt abból feltételezem, hogy azzal az Fe-340-nel is összejött azért néhány nagyon jó minőségű kép, ami már elég régi kiadású.
  • Gerygrey #6
    Szerintem félreértetted a 3-ast: nem kérdés volt a megapixelek száma és a zoom mértéke, hanem az, hogy ezek alapján el lehet-e dönteni, hogy a gép jó, elfogadható, vagy pocsék minőségű képeket készít? Nem lehet.

    Persze megértem én a kompakt gépek gyártóit, igen nagy szarban vannak: felülről a belépő DSLR-ek szorongatják őket egyre alacsonyabb árukkal, alulról pedig az okostelefonok az egyre jobb képminőséggel. Nekem is van egy Sony A200 fotózásra, meg ott a Galaxy S elkapott pillanatokra, facebook-fotókra... Ha csak ez utóbbira lenne igényem, mint az átlagos felhasználóknak, bőven elég lenne a telefon is. Minek még egy harmadik képrögzítő eszköz?
  • aaaaa #5
    Az összes kisérzékelős kompakt gagyi. Ha nem süt a nap, sötétebb szituációkban, nagyobb érzékenységen homályos, vagy szétkent mocsok képeket csinálnak, egytől egyig, a százezerért osztogatott modellek is. Az Olympus általad említett gépe kiemelten gyengébb sajnos, mert még a hasonló paraméterekkel rendelkező társaikhoz képest is rosszabb minőségű képet csinál. Mindazok ellenére, hogy a specifikációk egyáltalán nem különböznek egy hasonló Canontól, aminek azért sokkal használhatóbb képe van. Ezt csak azért írtam, mert a specifikációkból ez sajnos nem derül ki.
    Abban meg nagyon tévedsz, hogy a civileknek elég. Az emberek nem vakok és nem mind igénytelenek, hogy ne látnák a különbséget. Aki kicsit is komolyabban akar fotózni, már majdnem mind tükörreflexes gépet vett. Százezer alatt tudsz venni, belépőszintű DSLR-t. Ég és föld a különbség ezekhez a kis szappantartókhoz képest. :)
    Persze zsebre rakni, buliban vacak piros szemű képeket gyártani vele biztos lehet. Sőt HD videót is csinál, ami talán nagyobb értéke, mint hogy fényképezni is tud. :)
  • Globalmaster #4
    Le van írva a cikkben pff. 14 megapixeles; 4x optikai zoom. Azért abban biztos vagyok, hogy nem rosszabb a képminőség az Olympus Fe-340-es gépemnél -sőőt.

    ... Hát az attól függ, hogy mit tekintünk gagyinak. Ha már így elszakadunk a tematikától -magyarul szerintem ez a gép bőven elég a "civileknek" (ezért nem hasonlítom fajtársaihoz, és titkon te is így vélekedsz:D)- akkor biztos hogy gagyinak számít a milliós Canon gépek mellett, amik viszont mind gagyik a Hubble-hözképest.
  • aaaaa #3
    Milyen specifikációkra gondoltál ? Amivel vevőt fognak ? Hány megapixeles, meg mekkora zoom van benne ? Inkább a képek minőségét kellene nézni, mert azt soha nem írják bele a specifikációkba, ami miatt egy gagyi fényképező rossz képeket csinál.
  • Globalmaster #2
    Nekem tetszik. Elérhető árú, jól is néz ki, megfelelnek -nekem- a specifikációk; mindent összevetve az én értékrendemnek eleget tesz.
  • Gerhard #1
    "Ezáltal a masina mindig az alkalomnak megfelelően lehet felöltöztetve, legyen az egy céges rendezvény, egy sportegyesület eseménye vagy akár egy szülinapi parti."

    Henry ford mondá vala a kocsira: "Mindegy milyen színű, csak fekete legyen!"

    Sajnálom a Pentaxot(pedig számomra szimpatikus cég), hogy ezzel a módszerrel próbál vásárlókat csalogatni magához, ahelyett, hogy ténylegesen felvenné a versenyt a Canonnal, vagy a Nikonnal.