MTI

A YouTube is segít az eltűnt japánok keresésében

A YouTube is segítségét ajánlotta a japán földrengés és szökőár érintettjeinek, hogy megtalálják eltűnt hozzátartozóikat.

A Google tulajdonában lévő videomegosztó www.youtube.com/shousoku csatornáján péntektől láthatók azok a rövid videók, amelyek a japán menekültközpontokba került túlélőkről készültek. Az új oldal a természeti katasztrófa után indított családegyesítő (Person Finder) oldal videós változata. A Google emellett a Picasa fényképmegosztó oldalán is nyitott egy csatornát, ahol az átmeneti szállásokon lévő túlélők fényképeit tették közzé. A Google szöveges keresőjében már több mint 330 ezer bejegyzés található. Ide azok írhatnak, akik keresnek valakit, és azok is küldhetnek üzenetet, akik az eltűntekről információkkal rendelkeznek.

A Google közleménye szerint alkalmazottainak egy része munkaidejének legalább egyötödét fordítja arra, hogy a természeti csapás érintettjeit segítő technológiákat fejlesszenek. A japán rendőrség legfrissebb, szombati adatai szerint a földrengésnek és az azt követő szökőárnak legkevesebb 7197 halálos áldozata van, míg az eltűntek száma 10 905.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!