SG.hu

Robotok versenye a Műszaki Egyetemen

A BEST - Board of European Students of Technology - idén 7. alkalommal rendezi meg a Műegyetem hallgatói számára a mára már hagyományosnak számító mérnökversenyét. A rendezvény döntőjének időpontja 2011. március 21., témája robotok programozása.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 40 válogatott hallgatója méri össze tudását a verseny során. 4 fős csapatokat alkotva különböző feladatokat kell megoldaniuk, ahol szükségük lesz mind elméleti, mind gyakorlati tudásukra. A verseny központi témája a robotok. Az elődöntő során, mely március 18-án kerül megrendezésre, a résztvevők egy építési feladattal birkóznak meg, melynek keretein belül bizonyíthatják kreativitásukat és találékonyságukat.

A döntő napján, március 21-én egy programozási feladattal kell szembenézniük a legtehetségesebbeknek. Az értékeléskor a szakmai hozzáértés mellett nagy hangsúlyt kapnak a humán készségek is, hiszen a csapatok a kitűzött feladat teljesítése után eredményeiket bemutatják prezentáció formájában is.

Az egyetemi vezetőség, a szervezők és a résztvevők állófogadással zárják le a versenyt az egyetem K épületének dísztermében (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.). A győztesek átvehetik megérdemelt jutalmukat a készülésért és egész napos munkájukért. A győztes csapat május elején képviseli az egyetemet a verseny közép-európai fordulóján.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Hajra, hajra!