MTI

Sok iPhone elrontotta az óraátállítást

Két órányi hátránnyal és meglehetősen feldühödött állapotban indult a vasárnapja számos amerikai iPhone tulajdonosnak, ugyanis a készülékek egy része nem előrébb, hanem hátrébb állította át az időt a szombat éjszakai tavaszi óraátállításkor.

A tulajdonosok egyike az interneten arról panaszkodott, hogy lekéste a vasárnapi misét, míg egy másik majdnem lemaradt a reggeli jógaórájáról. Egyikőjük dühében lehülyézte a telefonját, a legtöbben azonban csak segítséget szerettek volna kérni a probléma gyors orvoslásához. Hamar kiderült, hogy az Apple készülékeinek egy része nem egy órával előrébb, hanem egy órával hátrébb állította át az időt a szombat éjszaka, így a telefonok mit sem sejtő gazdái két órás késéssel indították a vasárnapot.

Nem ez az első alkalom, hogy az elegáns készülékek bosszantó tréfát űztek a gazdáikkal. Szintén egy működési hiba miatt nem szólaltak meg a készülékek reggeli ébresztői az új év első napján, illetve a tavaly novemberi óraátállítással is komolyan meggyűlt a baja néhány telefonnak. A mostani kellemetlenség azokat a tulajdonosokat érintette, akik az AT & T, vagy a Verizon mobilszolgáltatók előfizetői közé tartoznak. A kaliforniai Cupertinóban működő Apple vállalatot nem sikerült elérni a vasárnap folyamán.

A Twitteren mindenesetre gyors megoldást kínáltak a pórul járt iPhone-osoknak: vagy kapcsolják ki a készüléket és indítsák újra, vagy állítsák át "repülőgép módba", majd vissza. Az Apple már több mint 100 millió iPhone-t adott el, amióta 2007-ben először piacra dobta a készüléket, amely azóta is különleges alkalmazásainak, köztük az internethasználatnak, a filmnézésnek és az autós útbaigazításnak köszönhetően vonzza a vásárlókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chev #13
    Az én históriám a következő : én kikapcsoltam(!) az automatikus frissítést és magam állítottam előrébb az órát még tegnap este! A gond csak az, hogy ezt az IPhone is megtette, holott erre senki nem kérte. Nem egy órával hanem kettővel sikerült kevesebbet aludnom. Ez nem lenn baj ha ma nem kellene dolgoznom. Reggel a munkahelyemen csodálkoztam, hogy nem 5 óra van hanem csak 4. Legalább nem késtem el...
    Szinte felfoghatatlan, hogy egy telefon amit lehet vizmértéknek vagy éppen GPS- nek használni, képtelen egy ilyen alapvető dologgal megbírkózni
  • asysoft #12
    Nem mindenhol egy napon történik az órák átállítása, ha egyáltalán...
  • taxi33 #11
    Milyen "szombat éjszakai tavaszi óraátállítás"? Volt óraállítás a hétvégén? Én nem vettem észre azóta se...
  • mrlujoak #10
    ...azok nem rontják el, így nincs miről cikkezni...
  • zola2000 #9
    most vagy az iphone ennyire xar rendszer, vagy ha pl a windows phone/symbian/android rontotta volna el az óraátállítást, abból nem lenne ekkora sajtóhír?
  • mrlujoak #8
    Harmadszor is?
    Ekkora blamát...
  • asysoft #7
    Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek. Egyszer előfordul: kínos. Másodszor is? Röhejes. De hogy harmadszor is elkövetik ugyanazt a hibát, szánalmas, ennyit az Apple szoftverteszteléséről.
    [b]bino512[/i]: mp3-at valóban nem lehet, de kb 2 klikk átkonvertálni iTunes-sal, illetve neten is fellelhető online megoldás rá (bár az nem tökéletes, végéről néha lecsíp 1-1 másodpercet).
  • bino512 #6
    Nem rox az iphone..de tényleg a szinkronizálás...meg a sok hülyeség..tök felesleges....mp3..csengőhangnak nem lehet:S MIÉRT?:D idióták..
  • FoodLFG #5
    Bárcsak ez lenne a legnagyobb baj ezzel a telefonnal!
    Ezzel nem rontottak a megítélésükön nálam, mivel ennél rosszabb pozícióban már nem is lehetnének.
  • miszterjoe #4
    ... majd az Apple ráfogja, hogy ez fícsör.