MTI

Jótékonyság nélkül Bill Gates lenne a leggazdagabb

Jótékonyság nélkül biztos, hogy Bill Gates vehetné át a világ leggazdagabb emberének járó címet, azonban a Microsoft alapítója nagylelkű adományaival másnak is esélyt adott arra, hogy a nyomdokaiba lépjen.

A Forbes amerikai pénzügyi magazin a világ leggazdagabbjairól szerdán megjelenő idei ranglistája még tartogathat meglepetéseket, miután a Microsoft alapítója 88 milliárd dollárra becsült vagyonából tekintélyes összeget ajánlott jótékonysági szervezete, a Bill és Melinda Gates Alapítván javára. Így a szoftvermágnás vagyona "csupán" 49 milliárdra apadt, és ezzel igazi versenyhelyzet alakult ki a világ leggazdagabbjai között.

A tavalyi győztes, a távközlési érdekeltséggel bíró mexikói mágnás, Carlos Slim biztos, hogy idén is dobogós lesz, és az előrejelzések szerint vele együtt idén is Gates, illetve Warren Buffett amerikai üzletember között dől el a verseny. Jótékonykodás nélkül azonban nem lenne kérdés, hogy ki a világon a leggazdagabb - mondta David Lincoln, a Wealth-X vagyonelemző cég vezetője. Slim vagyonát jelenleg 60 millió dollárra becsülik, míg a szintén bőkezű jótékonykodó Buffett 47 milliárd dollárral rendelkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lcee #3
    mondjuk ha nekem is adna jótékonyságból mondjuk 1 millió dollárt (neki az jelentéktelen :) )én is el tudnék kezdeni vmit és később én is adakozhatnék, szerintem megérné neki

    Írok is neki... :D
  • Cat #2
    Akkor tájékozatlan vagy. Egyrészt ott a család a gazdag (tehát nem egy ember, hanem több tucat ember vagyonáról van szó), másrészt nekik az igazi tőkéjük nem a puszta vagyon, hanem a kapcsolati háló.
  • peterx #1
    Én hiányolom a listából még a Rothschild-okat meg Rockefeller-eket...