MTI

Mobiltelefonnal csalt az egyetemi felvételin

Egy elit egyetem felvételijén való csalás gyanúja miatt vettek őrizetbe egy japán fiatalt, aki a mobiltelefonján elküldte a kérdéseket egy kérdezz-felelek internetes oldalra a vizsga ideje alatt.

A helyi hatóságok közlése szerint a 19 éves fiút a Japán északi részén lévő Szendaj városában fogták el, ahol egy magánkézben lévő egyetemi előkészítő hallgatója volt, miután a szülei a fiú eltűnéséről értesítették a rendőrséget. A diák, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, egy mobiltelefon segítségével küldött angol és matematikai tesztfeladatokat a Yahoo! japán tudományos internetes oldalára, ahol az éppen fent lévő felhasználók megválaszolták azokat a vizsga ideje alatt.

Az egyetemi felvételiket kora tavasszal tartják Japánban, mivel a szemeszterek áprilisban kezdődnek. Ez egy rendkívül stresszes időszak a jelentkezők számára, mivel egy elit főiskolán, vagy egyetemen szerzett diploma, szinte biztos garanciát jelent egy jól fizető állás megszerzésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rotcsa #3
    Harakirit csak szamurájok végeztek.
    A nem szamurájok öngyilkosságát szepukunak nevezték.
  • bino512 #2
    XD nem hogy tanult volna.. jó persze én se szoktam:D mégis simán meg lett minden..:D de pl ami meg a szakmám lesz arról mindent megtanulok...ilyen egyszerű...kit érdekel hogy megtok e tanulni egy verset.. a megélhetés az elsődleges.
  • torzsvendeg #1
    Hát akkor ezt most bebukta. Folt esett a becsületén. Harakiri?