HENT hírlevél

Valentin-napi csalók doménjeit zárolták

A Valentin-napi vásárlási hullámra készülő, hamisítványokat értékesítő weblapokat zároltak az amerikai hatóságok. Az akcióban összesen 18, hamis ékszereket és ruházati kiegészítőket kínáló oldalt zártak be.

Összesen 18, hamisítványokat kínáló weboldal domain nevét zárolta az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatala (ICE). A hivatal közleménye szerint az Összetört szív fedőnéven szervezett akciót a Valentin-napi ajándékvásárlási hullámra időzítették. A zárolt weboldalak felületén korábban próbavásárlásokat végeztek, amelynek során hamisított karkötőket, fülbevalókat, nyakláncokat, gyűrűket, táskákat, pénztárcákat, órákat és napszemüvegeket találtak a kínálatban. Az érintett márkanevek között a Chanel, a Gucci, az Omega, a Prada, a Rolex és Tiffany is szerepel.

A próbavásárlások során a termékeket külföldről postázták az Egyesült Államokba a weboldalak üzemeltetői. Miután a szakértői vizsgálat megállapította, hogy a szállított termékek hamisítványok, a bíróság megadta az engedélyt a weboldalak zárolására. Az aktuális akció a negyedik domain-lefoglalási intézkedés volt az ICE tavaly indított "Operation in Our Sites" programja keretében. 2010 nyarán kilenc kalózfilmeket, zenéket és szoftvereket kínáló weboldal ellen intézkedtek. November folyamán 82 weboldalt blokkoltak, amelyek hamisítványokat értékesítettek, illetve kalóztermékekhez nyújtottak hozzáférést. Legutóbb a Super Bowl előtt zároltak tíz, sporteseményeket illegálisan közvetítő felületet.

A blokkolt oldalakat felkeresni kívánók jelenleg azt a hatósági hírt találják a megnyitott oldalon, hogy a domain nevet hamis, illetve kalóz termékek forgalmazása miatt lefoglalták.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!