SG.hu

Megfigyelhetjük gyerekünk internethasználatát

A Symantec felmérése szerint a gyerekek által leginkább keresett celebek Justin Bieber, John Lennon és Lady Gaga, míg a top dalok Shakirától a "Waka Waka" valamint a "Teenage Dream" Katy Perrytől.

Nehéz dolga van a szülőknek, amikor a gyerekek számítógépezéséről van szó, hiszen az internet ma már nem csupán a szórakozáshoz, hanem gyakran a tanuláshoz is elengedhetetlen eszköz. "Fontos, hogy belelássunk gyermekünk életébe, hogy mit csinálnak az interneten, amikor egyedül hagyjuk őket. Sok szülő nem tudja eldönteni, hogy gyermeke valóban a házifeladatához szükséges anyagot gyűjti az interneten vagy csupán szórakozik. A Norton Online Family révén egy olyan eszközt ajánlunk, amelynek köszönhetően tájékozódhatnak, hogy gyermekeik mennyi időt töltenek a számítógép előtt, valamint figyelemmel kísérhetik internetezési szokásaikat" - mondta Gombás László, a Symantec magyarországi képviseletének szakértője.

A vállalat egy felméréssel is bizonyította a címben szereplő állítást, 20 ország több mint 20 millió gyerekének online szokásait összesítették. Az anonim kutatásban résztvevő gyerekek leggyakoribb keresőszavai alapján a Symantec összeállított egy nemzetközi zenei toplistát, amely jól tükrözi a mai gyerekek online érdeklődését, ugyanis ez legfőképpen zenészekből és popszámokból áll: a gyerekek szórakozásra vonatkozó találatainak 75 %-át ugyanis zenék és zenészek alkotják.

Talán meglepő, de a mai gyerekek szemében mégis bírhatnak némi értékkel a régebbi korok előadói, hiszen a top 25-ben jutott hely John Lennon számára is, Lady Gaga és a szívtipró Justin Bieber mellett. Tavalyi évben volt a zenei ikon halálának 30. évfordulója, ezzel megelőzte Lady Gagát a toplistán, de Justint nem sikerült legyőzni. A fiatal előadó ugyanis hihetetlen népszerűségnek örvend minden országban. A legnépszerűbb keresőszavak között szerepelt a magyar gyerekek körében is népszerű Shakira "Waka Waka" és Katy Perry “Teenage Dream" című száma, míg Eminemnek is sikerült bejutnia a top 25-be a " Love the way you lie" című dalával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nailyenugysincs #6
    De most komolyan. Miért akarják annyira megvédeni a gyerekeket. Ha annyira kicsi akkor a homokozót lájkoja ne a facebookot ha meg nagyobb már akkor tudnia kéne hogy ha valahol beírja hogy dugás akkor nem répatermesztést fog látni. A másik meg hogy ha zaklatják levélben, vagy közösségi oldalakon vagy hasonlók akk egyszerű a dolog: törli az emailt, profilt vagy akármit és az újat nem adja meg mindenféle baromnak. Nem kell ezt az egész "védő" baromságot túlzásba vinni. Akinek van egy minimális esze az tud magára vigyázni aki meg seggtitán az így járt.
  • Nailyenugysincs #5
    Am a gyerekeknek nem lehet magánéletük, vagy személyiségi jogaik? Legalább látszólag.
  • KRTuning #4
    Tíccsák be bíbert meg gagát!
  • Nailyenugysincs #3
    "szívtipró Justin Bieber" Ezen még most is borulok:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
  • gopher #1
    "A Norton Spy Your Family révén olyan megfigyelő eszközt ajánlunk, mellyel az egész családot megfigyelheti, mindössze csak egy RFID csipet kell a bőre alá tennie mindegy egyes családtagjának, és a Globalis Megfigyelő Rendszer gondoskodik az Ön és családja biztonságáról."

    Boáhhh...