MTI

Töröltetnék a haláltáborok múzeumának .pl kiterjesztését

Bogdan Zdrojewski lengyel kulturális miniszter felkérte az ország területén található egykori náci koncentrációs és megsemmisítő táborok múzeumait, hogy töröljék a .pl (Poland, azaz Lengyelország) kiterjesztést internetes címeikből.

Zdrojewski az ellen kíván küzdeni, hogy a világ számos sajtóorgánumában e táborokat "lengyel táborokként" említik. A miniszter a PAP lengyel hírügynökség által idézett nyilatkozatában más megoldást, például a ".eu" (Európai Unió) kiterjesztést javasolta a múzeumok internetes címének. Zdrojewski konkrétan a felügyelete alá tartozó három múzeumot - az egykori auschwitz-birkenaui (Oswiecim-Brzezinka), a stutthofi (Sztutowo) és a majdaneki tábor múzeumát - kereste meg a kéréssel.

Lengyelország évek óta hevesen tiltakozik külföldi sajtóorgánumoknál az ellen, hogy "lengyel megsemmisítő táborokként" aposztrofálják ezeket a létesítményeket. A megjelölés Varsó érvelése szerint félreérthető lehet, úgy hangozhat, mintha Lengyelországot felelősség terhelné ezekért a táborokért, jóllehet a lengyelek maguk is a nácizmus áldozatai voltak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Garrett27 #6
    "Tulajdonképp nem is .eu kiterjesztés illene a lágerekhez hanem a .de. Merthogy a németek építették, és üzemeltették."

    Nagy tévedés, hogy .de legyen a kiterjesztés! Miért volnánank a mai németek hibásak egy történelmi esemény miatt? Amúgy is. Ezentúl akkor minden ami más nemzettel foglalkozó esemény, az a weboldal nem kaphat más kiterjesztést, csak olyat, amely nemzetről szól? Vagyis mondjuk egy amerikai tudós történelmi eredményével foglalkozó cikk ne az sg.hu-n legyen hanem nyissanak egy sg.us -t? Ez az abszurd lehetőség volt ugyanis az, amire gondoltam, mikor példának hoztam fel a lengyel vasutakat abban a bizonyos korszakban.
    Az egyest meg megtarthatod magadnak. Mert megérdemled. Minimum a szavakon lovaglásért.
  • Garrett27 #5
    "te idióta barom... Higgy el mindent amit a bibsik mondanak..."

    Sztem te valamit nagyon félreértettél a mondandómban. Mielőtt leidióta-barmozol, máskor inkább gondolkodj egy kicsit...
  • kzoard #4
    Maradjon csak az a .eu kiterjesztés.
    1 - Amit akkor ők ott műveltek, arról nem tehetnek a mai németek.
    2 - Azok, akiknek ott és akkor hatalma, felelőssége volt, közvetlen leszármazottaik révén az unió vezetésében is ott vannak.
  • teddybear #3
    Töriből egyáltalán kaptál valami jegyet? Mert még az egyest sem érdemled meg!
    Ráadásul pont nem volt akkor lengyel vasút.

    '39-ben Lengyelországot a németek és az oroszok közösen elfoglalták. Ezzel Lengyelország, mint állam egészen '45-ig megszűnt. A németeknek jutott részt Főkormányzóság néven beleintegrálták a Német Birodalomba. A lengyel vasutakat átvette a német Birodalmi Vasút, úgyhogy a hozzászólásod már ezért is téves.

    Tulajdonképp nem is .eu kiterjesztés illene a lágerekhez hanem a .de. Merthogy a németek építették, és üzemeltették.
  • JASON13 #2
    Sok köze van a mai Lengyel miniszternek az akkori államhoz. Másrészt mindenki kényszerítve volt, nem foglalt senki sem állást csak tenni kellett amit a birodalom megparancsolt te idióta barom... Higgy el mindent amit a bibsik mondanak...
  • Garrett27 #1
    Pedig a lengyel vasutak is .pl kiterjesztésűek - és hát a vagonok is közre játszottak a szállításban, nemde, Zdrojewski miniszter úr?