Berta Sándor

Szoftverfejlesztőket keres a Google

Napjainkban egy okostelefonok vásárlásakor a hardverek és a felszereltség mellett szintén döntő szempont, hogy milyen szoftverek futnak az adott készüléken. A társaság alkalmazásokkal erősítené operációs rendszerének pozícióját.

A The Wall Street Journal bennfentesekre hivatkozva állítja, hogy a Google több tucat új szoftverfejlesztőt akar munkába állítani. A programozók feladata az okostelefonokon és más mobil eszközökön futtatható alkalmazások elkészítése lesz. A vállalat emellett elsősorban mérnököket és termékmenedzsereket, valamint kezelőfelületek fejlesztésében jártas szakértőket keres.

Az óriáscég egyértelműen egyik fő riválisa, az Apple példáját akarja követni. Az Apple alkalmazásboltjában jelenleg több, mint 350 000, az Android Market kínálatában pedig kereken 100 000 program található meg. Mindez különösen annak tükrében remek eredmény, hogy a Google mobil operációs rendszere csak 2008 óta elérhető. Az Android már kereken 150 okostelefon-modellen megtalálható. A webes társaság azonban nem elégszik meg ennyivel, még több mobil alkalmazást akar kínálni az embereknek.

A mobil szoftverek piaca az egyik legdinamikusabban és legjobban növekvő terület, így érthető, hogy az Apple mögött a Google sem szeretne lemaradni és minél nagyobb szeletet akar kihasítani a piaci tortából. Ugyan egyre több független fejlesztő készít programokat, de a konszern eddig meglehetősen visszafogott volt ezen a területen: eddig csak alig 20 saját készítésű alkalmazást jelentetett meg, ezek többsége is csak PC-s szoftverek mobil verziója.

A The Wall Street Journal szerint a jövőben számos új játék megjelenése várható és a megújulhat az Android Market is, így a felhasználók gyorsabban megtalálhatják majd a Google munkatársai által készített programokat. Néhány dolgozót már más részlegekhez helyeztek át, hogy elősegítsék az új és jobb alkalmazások fejlesztését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!