SG.hu

A vártnál jobb negyedéves adatokat közölt a Micron

A Micron Technology amerikai memóriachip-gyártó korrigált nyeresége meghaladta a vártat, az árbevétele valamivel felülmúlta az elemzők által becsültet a 2024-es pénzügyi éve május végén záródott harmadik negyedévében.

A cég honlapján az szerepel, hogy az adózott eredmény 332 millió dollár, részvényenként 0,3 dollár volt, szemben az egy évvel korábbi 1,9 milliárd dolláros, részvényenkénti 1,73 dolláros veszteséggel. A korrigált nyereség részvényenként 62 cent lett, meghaladta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 48 centet. A Micron negyedéves árbevétele csaknem megduplázódott, 6,81 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 3,75 milliárd dollárról, a piaci konszenzus 6,67 milliárd dollár volt.

A Micron az egyik vezető cég a világon a személyi számítógépekben és szerverekben használt DRAM memóriachipek piacán, valamint az okostelefonok flash memóriáinak szegmensében. A Micron a folyó negyedévre 7,4-7,8 milliárd dollár árbevétellel számol, míg a szakértői várakozások átlagában 7,58 milliárd dollár szerepelt. Ezen felül a cég 1,08 dollár kiigazított nyereséget becsül, míg a piac 1,02 dollárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!