Napi Online

A vártnál jobb számokat közölt a Microsoft

Csökkenő, de az elemzői várakozásokat meghaladó eredményekről számolt be a Microsoft negyedéves jelentésében.

A Microsoft második pénzügyi negyedéves nettó nyeresége 6,63 milliárd dollárra, részvényenként 77 centre esett vissza az egy évvel korábbi azonos időszak 6,66 milliárdos összegéről - írta a MarketWatch. Ugyanebben az időszakban a társaság árbevétele 5 százalékkal, 19,95 milliárd dollárra emelkedett (az egy évvel korábbi 19 milliárdról). Az elemzők részvényenként 68 centes profitra és 19,2 milliárd dolláros árbevételre számítottak.

A zászlóshajónak számító Windows-részleg árbevétele az egy évvel korábbi 7,2 milliárd dollárról 5,1 milliárdra esett vissza (akkor a Windows 7-es operációs rendszer bevezetése húzta fel az eladásokat). A Microsoft közlése szerint eddig több mint 300 millió Windows 7-es licencet adott el, az internetre csatlakoztatott pc-k több mint 20 százalékán ez az operációs rendszer fut. Az üzletág nyeresége 5,4 milliárdról 3,3 milliárdra csökkent.

Az összárbevétel emelkedéséhez nagyban hozzájárul a Kinect videójáték iránti erős kereslet, illetve az Office programcsomag forgalma. A Kinectből a karácsony előtti bejelentés óta 8 millió darabot adtak el, ez az üzletág a társaság várakozásai szerint nem sokkal 50 százalék alatti éves szintű növekedési ütemet diktálhat a jelenlegi negyedévben.

Az üzleti divízió - amelyhez az Office-termékcsalád is tartozik - a második pénzügyi negyedévben éves szinten 1,1 milliárd dollárral bővülő, 6 milliárd dolláros árbevételt ért el, nyeresége pedig 2,9 milliárdról közel 4 milliárd dollárra emelkedett. Az online szolgáltatások árbevétele több mint 100 millió dollárral 691 millióra emelkedett, eredményét azonban 100 millióval emelkedő, 543 millió dolláros veszteség jellemezte. A Microsoft működési költségei az egy évvel korábbi 10,5 milliárdról 11,8 milliárd dollárra emelkedtek a negyedév során.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!