MTI

Hatvanmillió forintba került a kormany.hu portál

Hatvanmillió forint plusz áfába került az egységes kormányzati portál, a www.kormany.hu weboldal fejlesztése - közölte a kormányszóvivő egy keddi háttérbeszélgetésen.

Nagy Anna hozzátette, a honlap havi működtetése hárommillió forintba kerül. A szóvivő emlékeztetett, a www.kormanyszovivo.hu rendszerének kialakítására korábban mintegy 200 millió forintot költöttek. Amíg a kormany.hu tesztüzemmódban működik - a tervek szerint még egy vagy két hónapig -, addig a kormanyszovivo.hu és a korábbi minisztériumi honlapok is megmaradnak. A tesztüzemmód végével azonban már csak az új portál lesz elérhető, és innen követhetők majd nyomon online például a kormányszóvivői sajtótájékoztatók is.

A honlapon keresztül kérdezni is lehet majd a szóvivői tájékoztatókon. Ha a feltett kérdésre nincs idő reagálni a sajtóértekezleten, azt később válaszolják meg a honlapon. Kérdezni azonban a sajtótájékoztató időpontján kívül is lehet a portálon. Ezen kívül a honlapról elérhető lesz számos beszéd szó szerinti leirata, és letölthetők lesznek képek, videók is. A weboldal sajtószobája regisztráció után érhető el.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkársága múlt héten közölte, hogy elindult az új, összevont kormányzati információs portál, a www.kormany.hu, amely a korábbi minisztériumi honlapokat hivatott kiváltani. A keddi háttérbeszélgetésen elhangzott, hogy a www.kormany.hu oldal hírportálként is kíván működni. A főszerkesztő, Hollik István úgy fogalmazott, próbálják megközelíteni az MTI sebességét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!