Napi Online

Tovább karcsúsít a Romtelecom

Átszervezésre hivatkozva újabb 1000-1400 alkalmazottját készül elbocsátani Románia legnagyobb telefontársasága, a Romtelecom SA - derül ki a társaság közleményéből.

A munkaszerződések felbontása várhatóan áprilisban kezdődik, minden elbocsátott alkalmazott a kollektív munkaszerződésben rögzített végkielégítésben részesül, amelynek összege a ledolgozott évek függvényében elérheti akár a 14 ezer eurót is - nyilatkozta Yorgos Ioannidis, a Romtelecom vezérigazgatója. Tavaly év végén az elsősorban vezetékes telefonszolgáltatásokat kínáló vállalatnak 8600 alkalmazottja volt, 1400-zal kevesebb, mint 2009-végén.

A gazdasági válság teremtette kihívásokra a cég nem csupán leépítésekkel reagál, fejlesztik az infrastruktúrát, átszervezik az egész termékportfóliót, nagyobb hangsúlyt kapnak a mobil- és a szélessávú internet-szolgáltatások és új platformra helyezik a kábeltelevíziós szolgáltatást is - mondta a cégvezető.

A helyi piacon több mint 800 millió eurós éves forgalmat bonyolító Romtelecom részvényeinek 45,9 százalékát az állam birtokolja, a fennmaradó papírok a görög OTE tulajdonában vannak. A román telefontársaság döntéshozója ennek ellenére a Deutsche Telekom, a németek adják ugyanis az OTE menedzsmentjét, amióta megszerezték a görög cég harminc százalékát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!