Gyurkity Péter

Mobil noteszgép a NEC kínálatában

A jelek szerint a gyártó nem nyugszik bele egykönnyen a smartbook koncepció halálába, ezért újabb készüléket mutat be, amelyet azonban már a fenti néven jegyeznek - az Acer ezalatt netbookkal készül.

Több lap is beszámolt a cég tervéről, amelynek keretében egy 7 hüvelykes megoldás bukkan majd fel nemsokára az üzletekben, a mobilitást előtérbe helyezve, pontosabban a nagyobb kényelmet kombinálva a laptopoknál és noteszgépeknél megszokott funkcionalitással, legalábbis az eredeti szándék szerint. Gyakorlatilag a smartbook készülékek lemásolásáról, azok újjászületéséről van szó, így több kérdés is felmerül a projekt életképességével kapcsolatban.


Amint az a belinkelt videón is jól látszik, meglehetősen kicsinyke gépről van szó, amely a "Mobil Noteszgép" elnevezést kapta a gyártó illetékeseitől. A 7 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontást támogató kijelző mellé Android operációs rendszer, az nVidia Tegra 2 processzora, QWERTY-billentyűzet, további egy hátoldali kamera, valamint SD-csatlakozó és USB-bemenet társul - ezzel a felsorolással gyakorlatilag az okostelefonokkal is összetéveszthetnénk a megoldást, mindössze a forma különbözik a megszokottól. Az még nem világos, hogy pontosan mikor és milyen áron jönne ki az új termék, ám az biztos, hogy a külső és a mindössze 600 grammos súly a smartbook koncepciónak adna még egy lökést.


Eközben persze a többiek sem lustálkodnak és az elmúlt hét során a CES alatt további változatokat mutattak be. Az Acer a maga részéről az Aspire One 522 netbookról rántotta le a leplet, amely már AMD Fusion processzorral (1 GHz-es C-50 APU), 10,1 hüvelykes kijelzővel (1280 x 800 pixel felbontás), Windows 7 Starter operációs rendszerrel, 1 GB memóriával, 250 GB-os merevlemezzel, valamint WiFi és LAN támogatással, illetve 1,3 megapixeles kamerával érkezik, HDMI-kimenet és 6 cellás akkumulátor társaságában - ez utóbbi 6 óra működési időt biztosít.

A készülék már előrendelhető az Amazon oldalán, fekete, illetve zöld színben, így itt már nem kérdéses a megjelenés, illetve a pontos ár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • passatgt #1
    túl nagy a kép, nem tölti be