SG.hu

Android siker a Telenornál

A mobiltechnológiával foglalkozó nemzetközi előrejelzések alapján 2011-ben az androidos okostelefonok meghódítják a világot. A karácsonyi időszakban a Telenornál többszörösére nőtt az androidos okostelefonok értékesítése.

A Telenor mindössze 1 hónap alatt sokszorása növelte eladásait az androidos okostelefonok tekintetében. A Samsung Galaxy S és a HTC Desire készülékekből naponta több mint háromszor, illetve ötször annyi kelt el, mint korábban. Az androidos készülékek toplistáját tekintve a Telenor ügyfelek preferenciái hasonlóak a nyugati trendekhez, hiszen a karácsonyi ajándéklista első három helyezettje: a Samsung Galaxy S, a Samsung Galaxy 3 és a SonyEricsson Xperia X8 voltak. Nyugat-Európában ugyancsak a Samsung Galaxy S volt a legnépszerűbb készülék 2010 harmadik negyedévében.

Az IDC decemberi adatai szerint a mobiltelefonok piacán a legfrissebb értékesítési adatok arra engednek következtetni, hogy az Android 2011-ben a legelterjedtebb operációs rendszerré léphet elő Nyugat-Európában, maga mögé utasítva a Nokia eddig vezető szerepet betöltő Symbianját is. 2010 harmadik negyedévében ugyanis az operációs rendszer Európa nyugati felében már 23%-os piaci részesedésre tett szert, és több mint 4.3 millió androidos készüléket adtak el. A gyors előretörést mutatja az is, hogy a nyugati régióban a már elérhető 45 androidos mobiltelefon közül 24 ebben az időszakban jelent meg.

"A Telenor arra törekszik, hogy minél több embert bekapcsoljon Magyarország digitális vérkeringésébe, amelyet nagyban elősegíthet az okostelefonok 2011-ben várható ugrásszerű elterjedése. Ebben az évben is folytatjuk Android-kampányunkat, amelyben továbbra is meghatározó szerepet kap az ismeretterjesztés és az edukáció. Szeretnénk megmutatni, hogy az okostelefon nem feltétlenül luxuscikk." - nyilatkozta Nyilas Orsolya, a Telenor PR szakértője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)