Napi Online

Dollármilliókkal nő az SAP büntetése

Nem elég, hogy a bíróság egy hónappal ezelőtt 1,3 milliárd dollár kártérítésre kötelezte az SAP AG-t legnagyobb versenytársa, az Oracle szerzői jogainak megsértése miatt, egy újabb döntés értelmében még kamatot is kell fizetnie az összeg után - jelentette a Bloomberg.

A novemberben lezárult háromhetes perben - amelyben a német társaság elismerte, hogy leányvállalata, a TomorrowNow illegálisan töltött le szoftvereket és dokumentumokat az amerikai cég szervereiről - a bíróság még csak a büntetés összegét határozta meg, de nem vette figyelembe, hogy a jogsértés négy évvel ezelőtt történt.

Ezt a lyukat foltozta be az újabb bírói döntés, amely szerint a kamat kiszámításához a pénzügyminisztérium által meghatározott heti kötvényhozamok átlagát kell alapul venni a 2006. szeptember 29. és 2010. december 23. közötti időszakban. Ennek alapján az SAP úgy kalkulál, hogy 16,5 millió dollár kamatot kell fizetnie, míg az Oracle-nek 211,7 millió dollár jött ki. A német nagyvállalat közleményében hangsúlyozta, hogy álláspontja szerint ellenfele csak a kártérítésre jogosult, ugyanakkor örömmel nyugtázta, hogy az újabb bírósági eljárásban meghatározott kamatszámítási módszer alapján az Oracle által követeltnél kisebb pluszterhet kell ezen felül vállalnia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • birdo #1
    Anyagilag és erkölcsileg is elintézték őket.
    Mintha csak " egy jó mókának indult volna....ami rémálommá vált.