Napi Online

Könnyen hűtlenek lesznek az okostelefon-használók

Nem lassul az okos telefonok piacának elképesztő növekedése, mégis nehéz dolga van a gyártóknak, mivel a felhasználók általában nem túl márkahűek - derül ki a GfK kutatásából.

A felmérés szerint az okostelefon-tulajdonosok 56 százaléka nem elkötelezett jelenlegi készülékének márkája iránt. A felmérésben szereplő márkák közül egyedül az Apple iPhone-hoz ragaszkodnak hívei: 59 százalékuk hűséges a készülékéhez. "Az okostelefon-vásárlók a legjobb felhasználói élményt keresik, amire egyre nagyobb hatással van a platformra hozzáférhető programok és alkalmazások mennyisége és minősége" - véli Ryan Garner, a GfK vezető elemzője.

Az európai, braziliai, kínai és amerikai piacon megkérdezett érintettek 37 százaléka tervezi, hogy legközelebb a mostaninál jobbat vesz. A harmadik negyedben éves összehasonlításban majdnem megduplázódott az eladott okos telefonok forgalma, az év egészére pedig 50 százalékos növekedést valószínűsít a Gartner IT-tanácsadó cég, szemben az általános mobilpiac 30 százalékos bővülésével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nailyenugysincs #5
    Ez kinek szól?
  • Cleawer #4
    Ha megvan a 8 általánosod akkor kéretik kommentelni.
  • farxis #3
    Hát persze hogy az iphonehoz ragaszkodnak, mert az az egyetlen minösségi telefon amin minden megy és okos!!!!!!!!! annyira jó hogy hihetetlen az iphone4 nekem is ojan van apámtol kabtam még megjelnés elöt 3 honappal mert ö az applenél dolgozik éss én is ott fogok és minösségi telefont fogok csinálni mert az apple a minöség sznomimája ma már mert steve jobs egy isten!!!!
  • Nailyenugysincs #2
    Pedig Viktor szokott ilyen félreérthető címeket írni:D
  • endrev #1
    A cím alapján azt hittem, hogy párkapcsolati értelemben... :D