SG.hu

Átadták az 1000. NAVA-pontot

Novembertől már 1000 helyről érhető el a magyar televízió- és rádióműsorok online gyűjteménye.

A Zala megyei Kistolmács Művelődési Háza és Könyvtára ezredik regisztrálóként kínálja az ingyenes hozzáférést a Nemzeti Audiovizuális Archívum televíziós-rádiós kötelespéldány gyűjteményéhez és különgyűjteményeihez. Az érdeklődő felhasználók a 2004-ben felújított kistolmácsi Művelődési Házban - ahol a falu könyvtára, a helyi eMagyarország pont és az orvosi rendelő is helyet kaptak - használhatják mostantól a NAVA szolgáltatásait. A falu elkötelezett híve a digitális vívmányoknak, hiszen a házban például eTanácsadó segíti a lakosságot az eKözszolgáltatások használata terén, hogy mindenki könnyedén, akadály nélkül hozzájuthasson a településsel kapcsolatos közérdekű információkhoz.

A Művelődési Ház számítógépein elérhetővé vált a NAVA Kötelespéldány-kollekció 300.000 videója, amely az m1, m2, Duna Tv, RTL Klub, TV2 valamint a Magyar Rádió három közszolgálati csatornájának 2006. január 1. óta sugárzott magyar gyártású illetve magyar vonatkozású műsorait tartalmazza. A Különgyűjtemények tárában több mint száz magyar játékfilm, Mediawave fesztiválfilmek, Mindentudás Egyeteme előadások, a Színház- és Filmművészeti Egyetem vizsgafilmjei, Magyar Világhíradók és gramofonlemezek tekinthetők illetve hallgathatók meg.

Míg a kötelespéldányok és a több mint száz magyar játékfilm NAVA-pontok hálózatán - amely 6000-7000 számítógépes terminált jelent - férhető hozzá, addig az 1955. és 1985. között elkészült SZFE vizsgafilmek, az 1931-43. valamint 1914-24. időszakban forgatott Világhíradók és 3000 gramofonfelvétel szabadon, azaz akár otthonról is elérhetők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!