SG.hu

Terméktervezési versenyt hirdetett a Fujitsu

A Fujitsu bejelentette, hogy Fujitsu Design Award 2011 címmel nagyszabású nemzetközi versenyt hirdet az emberek mindennapi életét megújító PC-alapú számítástechnikai megoldások tervezésére.

A Fujitsu a Tokyo Designers Week környezettudatos dizájnmegoldásokat kiállító csarnokában, a tokiói Meidzsi Dzsingu Gaien parkban található Super Stúdióban hirdette meg a versenyt. A cég 2011. január 31-ig várja a nevezéseket, a következő két kategóriában: noteszgép-tervek 2013-ra és az emberi életet megújító, következő generációs számítástechnikai tervek 2020-ra. Az eredményhirdetés 2011. április közepén várható.

A verseny a társaság "Alakítsuk együtt a jövőt!" márkaígéretére épül, és a felhasználók által elképzelt termékötletek megvalósítását célozza. A Fujitsu a világon mindenütt arra kéri ügyfeleit, hogy fejezzék ki igényeiket és nyújtsanak be fejlesztési ötleteket noteszgépeivel és a következő generációs számítástechnikai megoldásokkal kapcsolatban. A cég hangsúlyozottan olyan megoldásokat vár, amelyek a stílusos megjelenésen túl emberközpontúságukkal is megfelelnek a felhasználók szempontjainak. Meggyőződésük szerint ilyen szemlélet szükséges ahhoz, hogy a számítástechnika következő generációja valóban megújítsa az emberi életet.

A tervezési verseny lebonyolításában a globális termékfejlesztői szakma által kedvelt designboom webhely és a különféle dizájn-rendezvények szervezésére szakosodott DESIGN ASSOCIATION segédkezik. A fődíj 30 ezer euró, a második díj kategóriánként 10-10 ezer euró, de hét különdíjat is adnak, egyenként 1000 eurót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!